În urma exploziei urmată de incendiu care a avut loc miercuri, 31 octombrie, în Piatra-Neamț, trei persoane au fost transportate la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Piatra-Neamț, una din ele cu  arsuri de gradele 3 și 4 pe aproximativ 70% din suprafața corporală.

Spitalul Județean de Urgență din Piatra-Neamț a trimis un comunicat de presă referitor la situația de urgenţă  de ieri în care a prezentat succesiunea evenimentelor si acțiunilor S.J.U. Piatra-Neamţ:

1. La ora 13:45 a fost declanşat Planul Alb al S.J.U. Piatra-Neamţ.

2. La ora 14 pacientul cu arsuri multiple a fost preluat de către medicii U.P.U. Piatra-Neamţ.

3. A fost constituită echipa multidisciplinară formată din medici chirurgi, A.T.I.-şti şi medicul specialist Chirurgie Plastică şi Reparatorie.

4. Decizia echipei multidisciplinare a fost aceea de transfer urgent a pacientului într-un centru specializat pentru marii arşi.

5. La ora 14 s-a luat legătura cu C.O.S.U. (Centrul Operativ pentru Situaţii de Urgenţă) care ne-a informat că deocamdată, nu există locuri disponibile pentru transferul pacientului mare ars.

6. Nu s-a discutat în mod direct cu domnul Ministru Secretar de Stat dr. Raed Arafat, ci cu domnul Director General dr. Călin Alexandru din cadrul D.S.U. ***

7. Datoriă stării grave a pacientului s-a discutat şi obţinut acceptul de transfer către Secţia Clinică Chirurgie Plastică Microchirurgie Reconstructivă a S.C.U. Sf. Spiridon laşi, cea mai apropiată faţă de Mun. Piatra-Neamţ.

8. Transferul a fost efectuat la ora pacientul fiind transportat cu un echipaj S.M.U.R.D. . Pacientului i s-au efectuat toate analizele medicale şi imagistice necesare urgentării deciziei medicale.

9. Pacientul a fost preluat de către U.P.U. – S.C.U. Sf. Spiridon la ora 20°°.

*** Nota bene: În legătură cu articolul cu declarația managerului Spitalului Judeţean de Urgenţă din Piatra-Neamţ, dr. Codruț Munteanu (Vezi articolul AICI), totul a fost o greşeală de exprimare a acestuia. Acesta a sunat la cabinetul ministrului secretar de stat Raed Arafat, și i s-a spus că nu este în ţară după care i s-a făcut legătura cu domnul directorul general Călin Alexandru. 

Articolul precedentCauza și pagubele exploziei din Piatra-Neamț (FOTO)
Articolul următorCozmin Guşă: Partidul Realitatea are trei candidaţi bombă la europarlamentare