Judecătorii din Piatra-Neamț au soluționat un dosar privind un accident rutier soldat cu un mort și 6 răniți, ce a avut loc în noaptea de 1-2 noiembrie 2015, în localitatea Costișa.

În urma accidentului rutier o tânără de 17 ani, din Cândești, și-a pierdut viața.

Potrivit deciziei Judecătoriei Piatra-Neamț, șoferul care a produs accidentul a fost găsit vinovat pentru comiterea infracțiunii de ucidere din culpă şi a fost condamnat la 1 an şi 6 luni de închisoare (cu suspendare).

(…) obligă pe partea responsabilă civilmente S.C. EUROINS ROMÂNIA ASIGURARE REASIGURARE S.A. să plătească:
– părţii civile T. D., suma de 1354,49 lei cu titlu de despăgubiri materiale şi suma de 300.000 lei cu titlu de despăgubiri morale;
– părţii civile T. D. suma de 100.000 lei cu titlu de despăgubiri morale (…)” – mai notează decizia instanței

Decizia nu este definitivă.

Potrivit comunicatului Poliției Neamț de la momentul producerii accidentului:

Din primele cercetări se pare că în timp ce un bărbat de 43 de ani, din Adjud conducea un autoturism marca Dacia Nova pe DJ 159C din direcția de deplasare Borlești-Costișa, la intersecția cu DN 15, nu a respectat semnificația indicatorului „Oprire”, intrând în coliziune cu un autoturism marca Dacia Logan, în regim de taximetrie, care circula pe DN15 din direcția de mers Piatra Neamt – Bacău.

În urma impactului a rezultat decesul unei tinere de 17 ani din Cândești, pasageră în autoturismul Dacia Nova, rănirea conducătorilor auto și a pasagerilor aflați în autoturisme.

Ambii conducători auto au fost testați alcoolscopic, iar rezultatele au fost negative.

SURSĂfoto: arhivă
Articolul precedentPlata subvențiilor pentru Troleibuzul SA, suportată de bugetele primăriilor
Articolul următorAdmitere liceu 2019. S-au afișat rezultatele repartizării computerizate