A doua comună din Neamț vrea în alt județ. Motivul, relația cu administrația județeană. În acest sens, consilierii locali din Borca au votat, astăzi 14 decembrie,  în unanimitate, o hotărâre de Consiliu Local, inițiată de primarul comunei, Ovidiu Geo Niță prin care intenționează să demareze procedurile pentru trecerea sub tutela altui județ: Harghita sau Suceava.

„Este un proiect de hotărâre pentru consultarea populației. Întâi vom consulta populația, să vedem dacă sunt de acord, le voi explica motivele. E un prim pas. Dacă oamenii vor fi de acord, vom face referendum,” a declarat Ovidiu Geo Niță, primarul comunei Borca.

Primarul comunei a candidat pe listele UNPR și deși în septembrie președintele ALDE Neamț și vicepreședinte CJ Neamț, Ioan Asaftei îl anunța pe Ovidiu Geo Niță drept un partener al partidului pe care îl conduce, iată că negocierile administrative nu au avut succes și asta pentru că unul dintre motivele pentru care și-ar dori tutela altui județ este comunicare deficitară cu administrația județului.

„Unul dintre ele (n.r. motive), comunele cu care ne învecinăm din Suceava și Harghita, au altă relație cu cei din Consiliul Județean” , a mai spus primarul comunei Borca.

Prima inițiativă de acest fel în județul Neamț a fost în 2014, când primarul comunei Dămuc, Anton Covasan își  dorea tutela județului Hargita. Motivul acealași: repartizarea inechitabilă a  banilor de la Consiliul Județean .

Articolul precedentȘi-a „parcat” mașina, răsturnată, pe trotuar (FOTO)
Articolul următorRecomandările DSVSA Neamț pentru perioada sărbătorilor de iarnă