Vicepreședintele PNL, Alina Gorghiu, a declarat, luni dimineața, într-o intervenție la Digi24, că PNL nu are în acest moment o majoritate identificată la nivel parlamentar și că în consecință nu va merge cu o propunere de premier la consultările de la Cotroceni.

Gorghiu a mai precizat că Florin Cîțu rămâne opțiunea partidului și că PNL își dorește să guverneze. 

Redăm mai jos cele mai relevante declarații

  • Strategia PNL este una comunicată public, noi guvernat, guvernăm și ne dorim să guvernăm. PNL și UDMR sunt singurele partide care vor să câștige încrederea gestionând pandemia. Celelalte vor să câștige stând pe margine
  • În acest moment, PNL nu are o majoritate identificată la nivel parlamentar care să ne permită o guvernare. România are nevoie de un guvern cu puteri depline. Trebuie să pregătești bugetul, prețuri plafonate la energie. Deci trebuie un guvern cu puteri depline. Toate opțiunile sunt pe masă.
  • Vom vedea consultările de azi. Am avut un guvern Cîțu care a căzut, PNL nu are voturi pentru a guverna. PSD, AUR, USR reprezintă o majoritate în Parlament, dar au vrut doar să blocheze guvernul PNL pentru puncte electorale.
  • Cele trei partide care vin la Cotroceni, PSD AUR și USR, nu se gândesc că moțiunea lor de cenzură are consecințe. Țara nu poate fi lăsată în haos pentru că ne facem caclule electorale. PNL își dorește să guverneze.

Sursa: Realitatea Din PNL

Articolul precedentRECITAL „DUO MELOS” ÎN DESCHIDEREA STAGIUNII MUZICALE
Articolul următorCriză MAJORĂ la ATI! Pacienți tratați pe holuri – Bolnavii așteaptă ore întregi pentru eliberarea paturilor: Imagini de coșmar din spitale