Cinci copii care se aflau într-o tabăra organizată în stațiunea Durău au ajuns, în noaptea de miercuri spre joi, la spitalul orășenesc „Sfântu Dimitrie” din Târgu Neamț. 

Au fost cu simptome de gastrită și gastroenterită. După o perfuzie și hidratare în secția de pediatrie copiii s-au simțit bine și au plecat la domiciliu.

Noi am anunțat DSP-ul de situația respectivă. Se va face o anchetă epidemiologică. – ne-a transmis directorul spitalului orășenesc „Sfântu Dimitrie” din Târgu Neamț.

Copiii erau din județul Prahova și s-au cazat într-o tabără din zona Durău. Erau aproximativ 30 de copii cazați și doar 5 au ajuns la spital. Pe lângă aceștia, la spital a mai ajuns și un adult care era cu ei (cu atac de panică).

Copiii au între 11 și 17 ani. Au fost internați pentru greață, vărsături, dureri abdominale și scaune diareice. Au fost diagnosticați cu enterocolită acută și în această dimineață au fost externați.

Astăzi va pleca o echipă de la noi pentru a efectua ancheta epidemiologică. – ne-a declarat purtătorul de cuvânt al DSP Neamț

SURSĂfoto: arhivă
Articolul precedentTrei percheziții la hoți din mașini. Prejudiciu de 500 de lei
Articolul următorDezinsecția din Roman, amânată din cauza avertizărilor meteorologilor