După un deceniu de absență din calendarul competițiilor internaționale, Baza Hipică Virgil Bărbuceanu a fost gazda Concursului internaţional de sărituri peste obstacole Cupa TCE 3 Brazi. De joi până duminică, spectatorii au putut asista la un adevărat regal ecvestru care s-a bucurat de participarea cuplurilor cal-călăreț din România, Rusia, Republica Moldova, Ungaria, Bulgaria şi Austria.

Una dintre cele mai disputate probe, Trofeul TCE 3 Brazi i-a adus în baraj pe Ionel și Daniel Bucur,tată și fiu, ambii terminând parcursul inițial fără greșeală. Și barajul a fost terminat fără ca niciunul dintre cele două cupluri cal -călăreț să dărâme vreun obstacol, doar că tatăl Ionel Bucur, a fost penalizat pentru depășirea timpului cu cinci puncte. Astfel,  în fruntea clasamentului s-au clasat Daniel Bucur, de la CSM Sibiu, cu calul Quinty. Pe locul doi s-au clasat tatăl său, Ionel Bucur, cu calul Charma, iar pe locul III s-au clasat nemţeanul Ionuţ Leonte, de la clubul Fraţii Jderi, cu calul Bolandro.

”Am așteptat cu drag un nou concurs internațional la Piatra-Neamț.Se întâmplă des să intru în baraj cu tatăl meu și trebuie să recunosc că este peste mine din punct de vedere sportiv. Dar în competiții ne batem de la egal la egal. Aici am intrat relaxați pentru că eram doar noi. Nu am intrat să câștigăm , ci să facem spectacol”, a declarat Daniel Bucur, sportiv.

Finala Criterii cai Nivel B, a fost câştigată de Aurel Cojocariu (Regatul Cailor), cu Chavi, urmat în clasamentul general de Daniel Bucur (CSM Sibiu), cu calul Quinty şi de Alexandra Mladin Brădişteanu, cu calul Alehandro.

O altă probă cu obstacole înalte de 130 cm, proba 13, de Nivel B,  a fost terminată la egalitate de Ionel Bucur cu calul Baloumina şi Aurel Cojocariu, cu Chavi. Pentru că cei doi au renunțat la baraj, cei doi au împărțit premiul I. Următorul clasat a fost Daniel Bucur, cu Quinty.

Articolul precedentȘcoala de reporteri în bibliotecile publice din Neamț
Articolul următorBărbat din Piatra-Neamț, găsit fără suflare în interiorul locuinței