Filialele Uniunii Scriitorilor din România au început să-și desemneze câștigătorii, anul acesta, trei scriitori nemțeni numărându-se printre laureați – Cristian Livescu, Gheorghe Simon și Dan Iacob, bibliotecar la Biblioteca Județeană „G.T. Kirileanu“ Neamț.

Primii doi fac parte din Filiala Iași a U.S.R., iar juriul de anul acesta, format din Constantin Parascan, președinte, Dragoș Cojocaru și Liviu Papuc, membri, întrunit în ședință în data de 12 noiembrie 2020, a acordat mai multe premii, printre ele regăsindu-se și Premiul Opera Omnia, obținut de criticul literar  Cristian Livescu.  La propunerea șefilor de reprezentanțe (Filiala Iași a U.S.R are reprezentanțe la Botoșani, Galați și Tecuci, Vaslui și Neamț), au fost acordate premiile Cartea Reprezentanței, la Neamț fiind premiat scriitorul Gheorghe Simon, pentru volumul „Calea Numelui“, apărut la  Editura  Eikon din București. Festivitatea de acordare a premiilor a fost transmisă vineri, 13 noiembrie 2020, începând cu ora 18, de TV Apollonia. 

Juriul Filialei Bacău a Uniunii Scriitorilor din România, compus din Adrian Dinu Rachieru, președinte și Grigore Codrescu, Gheorghe Iorga, Petre Isachi și Cristina Ștefan, membri, a acordat, pe lângă premiile cartea anului și Opera Omnia, mai multe premii speciale, în cadrul evenimentului „Toamna bacoviană a scriitorilor din Filiala Bacău a Uniunii Scriitorilor din România“, între ele regăsindu-se și Premiul „George Bălăiță“, primit de scriitorul Dan Iacob, pentru cartea „Ramura de liliac: povestea unei iubiri în pârgul vieții“, apărută la Editura Eikon din București. Festivitatea de premiere a avut loc la Casa Memorială „George Bacovia“, vineri, 20 noiembrie, începând cu ora 14.00.

„Felicităm scriitori nemțeni laureați, dorindu-le noi premii literare, în anii care vin. Biblioteca Județeană vă pune la dispoziție, spre lectură, volumele premiate, dar și alte cărți ale autorilor nemțeni laureați în acest an, la Secția de împrumut carte adulți «Mihail Sadoveanu» și la Sala de lectură «Aurel Dumitrașcu»“, a precizat prof. Mihaela Mereuță, director-manager al Bibliotecii Județene „G.T. Kirileanu“ Neamț.

 

Sursa: Realitatea de Neamt

Articolul precedentGabriel Oprea despre cazul polițistului Gigină: „Dacă vedeam accidentul, mă aruncam în groapă”
Articolul următorExpoziția „Un veac de zoologie în România. Amintiri despre viitor”  la Complexul Muzeal Național Neamț – Muzeul de Științe Naturale Piatra-Neamț