ACTUALIZARE Medicii ortopezi ai Spitalului Județean de Urgență, audiați (VIDEO)

ACTUALIZARE (ora 22:00) Al cincilea medic încă se află la audieri. Cel mai probabil și acesta va primi mandat de reținere.

ACTUALIZARE: Conform surselor noastre, patru medici ai secției de ortopedie de la Spitalul Judeţean de Urgență din Piatra-Neamţ au fost reținuți pentru 24 de ore.

Ofiţerii DGA au desfășurat astăzi, 5 martie, începând cu ora 10:30, percheziţii la Spitalul Judeţean de Urgență din Piatra-Neamţ, fiind vizaţi medicii de la Secţia de Ortopedie şi un medic din Ambulatoriul de Specialitate – Serviciul de Chirurgie. (VEZI ARTICOLUL AICI)

Anchetatorii au făcut demersurile în prezența a doi juriști ai spitalului.

Perchezițiile s-au desfășurat atât în Policlinică (la dr. Borș) cât și în spital. Unele surse neoficiale susțin că percheziții au fost și la locuințele unor medici.

Conform surselor noastre, anchetatorii au cerut documente din luna noiembrie 2018 (registre de consultații, registre de internări, anumite devize după șuruburile, tijele, plăcile pe care le foloseau).

Se pare că ar fi vorba și despre un semnal de alarmă tras acum o săptămână după un control de la CAS, care ar fi găsit nereguli la Ortopedie (eliberare de concedii medicale, dosare de pensionare anticipată).

Potrivit managerului Spitalului Judeţean, Codruţ Munteanu, în Secția de Ortopedie au mai rămas 2 medici ortopezi, Gherghel și Caranfil (șeful de secție).

Ceilalți  medici au plecat la audieri.

Acum, audierile vor hotărî soarta medicilor, care va afecta foarte tare, din punct de vedere al continuității actului medical, spitalul. Este imposibil să faci program operator și să acoperi urgențele, iar în Policlinică trebuie dirijat un alt medic. Asta, în condițiile în care pentru medici se dispune reținerea.

Articolul precedentPercheziții la Spitalul Județean de Urgență din Piatra-Neamț (FOTO)
Articolul următorDacă e prima miercuri din lună e „Miercurea Alarmelor”