Dacă în urmă cu o săptămână,  o parte dintre consilierii județeni PNL au fost la ședința extraordinară, dar au ales să nu participe la votul proiectului de hotărâre în vederea organizării Galei Dynamite Fighting Show, astăzi  niciun consilier județean PNL nu s-a prezentat la ședință, iar proiectul nu a trecut nici de această dată.Vezi articolul AICI.

Cătălin Moroșanu: ”E clar că a fost un ordin de partid (n.r. – făcând referire către șeful liberalilor, Mugur Cozmanciuc) să nu voteze”.

Cătălin Moroșanu se declară dezamăgit de atitudinea colegilor săi de partid  și pune totul pe seama unor răfuieli interne din care va pierde Partidul Național Liberal.

”Chiar dacă n-a trecut proiectul, gala oricum trebuie s-o facem. Mai ales că avem angrenat un întreg staff în spatele nostru, inclusiv promovarea. Sunt foarte dezamăgit, mâhnit și nu mă așteptam ca proprii mei colegi să facă opoziție în partid. Chiar sunt dezamăgit.

Știu despre ce este vorba. E clar că a fost un ordin de partid (n.r. – făcând referire către șeful liberalilor, Mugur Cozmanciuc) să nu voteze. Asta știu sigur.

Ideea e că partidul va pierde din toată povestea asta. Adică primarul municipiului Piatra-Neamț, care este tot de la PNL, mă ajută cu tot ce poate, iar cei de la județ nu. E o chestie paradoxală, după Cupa Davis, Gala Dynamite Fighting Show este cel mai important eveniment sportiv. În loc să câștige comunitatea, să ne bucurăm de evenimentul ăsta în Piatra-Neamț, mai ales că am făcut și trei clipuri de promovare a zonei… Sunt foarte supărat. Eu cred că dacă nu făceam politică, nu avea nimeni nimic cu mine, eram mai avantajat”, a declarat Cătălin Moroșanu.

Ionel Arsene: ”păruiala politică a fost mai importantă pentru ei decât să-și facă treaba pentru care nemțenii i-au ales în Consiliul Județean Neamț”.

Cum pe ordinea de zi a Ședinței Extraordinare de Consiliu Județean s-a aflat și un proiect care vizează reabilitarea și modernizarea Ambulatoriului Integrat de Specialitate din cadrul Spitalului Județean de Urgență, Ionel Arsene, președinte CJ Neamț, nu a ratat ocazia să puncteze gestul liberalilor ca  fiind unul care demonstrează că ”păruiala politică a fost mai importantă pentru ei decât să-și facă treaba pentru care nemțenii i-au ales în Consiliul Județean Neamț”.

”Chiar dacă nu mai era nevoie, colegii mei consilieri județeni PNL și PMP au mai simțit încă o dată nevoia să ne arate cât de neserioase sunt partidele pe care le reprezintă. Prin urmare, au ales să boicoteze ședința extraordinară a Consiliului Județean de astăzi, ședință care avea pe ordinea de zi două proiecte importante pentru comunitatea noastră.

De departe, cel mai important proiect de hotărâre se referea la aprobarea documentației tehnico-economice și a indicatorilor tehnico-economici pentru reabilitarea și modernizarea Ambulatoriului Integrat de Specialitate din cadrul Spitalului Județean de Urgență. Dar se pare că modernizarea și îmbunătățirea serviciilor pe care le oferă spitalul de la Piatra-Neamț nu reprezintă o prioritate pentru PNL și PMP. La fel cum, se pare, nu reprezintă vreun minim interes pentru ei nici sprijinirea organizării la Neamț a galei Dynamite Fighting Show, un eveniment ce ar fi pus județul nostru pe harta evenimentelor importate din regiune.

Din nefericire, și de data asta, păruiala politică a fost mai importantă pentru ei decât să-și facă treaba pentru care nemțenii i-au ales în Consiliul Județean Neamț”, este mesajul publicat de Ionel Arsene pe o pagină de socializare.

Explicația consilierilor județeni PNL vine printr-o postare a liderului de grup, Florin Hopșa: ”NU vom gira prin votul nostru blaturile și înțelegerile oculte ale unor peneliști cu pesediști”.  

”Conducerea Consiliului Județean Neamț da dovadă de un comportament neprofesional. Au convocat ședința extraordinară noaptea pentru niște proiecte de hotărâre care ridică mari semne de întrebare. Consilierii județeni PNL nu vor gira, prin votul lor, hotărâri prin care nu se urmărește interesul nemțenilor.

Considerăm că sunt lucruri mai importante de făcut pentru județul Neamț, care au nevoie de finanțare, fără a fi aruncate sume enorme pe un eveniment de promovare a turismului nemțean. Suntem de acord că e nevoie și de promovarea turismului, însă legat de gala sportivă nu au fost oferite explicații transparente cu privire la banii ce urmează a fi cheltuiți.

NU vom gira prin votul nostru blaturile și înțelegerile oculte ale unor peneliști cu pesediști. Interesul județului, a nemțenilor primează. Milităm pentru transparență și proiecte corecte de promovare a turismului”, este mesajul lui Florin Hopșa, lider de grup PNL Consiliul Județean Neamț.

 

 

Articolul precedent16 profesori din șase țări, la LPS Roman
Articolul următorAmbulanța TIM este din nou operațională la Roman