Rezultatele finale, după rezolvarea contestaţiilor, la examenul de Bacalaureat (sesiunea de vară) din acest an au fost făcute publice vineri (12 iulie).

Rezultatele pentru județul Neamț le puteți citi aici: bacalaureat.edu.ro

1.343 de note obținute la examenul de Bacalaureat au fost contestate de către elevii nemțeni. Cele mai multe note au fost contestate la Limba română (Real) – 493, Matematică (Teh.) – 179 și Istorie – 125. De asemenea, au fost contestații la Anatomie – 84, Biologie – 41, Chimie – 2, Economie – 2, Fizică (Teh.) – 5, Fizică (Teo.) – 8, Geografie – 110, Informatică – 34, Limba română (Uman) – 109, Logică – 56, Matematică (Mate-info) – 53, Matematică (Ped.) – 7, Matematică (St.-nat.) – 29, Psihologie – 5 și Sociologie – 1

Contestațiile la examenul de Bacalaureat din acest an au adus o situație surprinzătoare în Neamț.

Un elev al Liceului Tehnologic Economic-Administrativ din Piatra-Neamț a picat examenul fiind depunctat cu aproape 5 puncte.

Elevul luase examenul de Bacalaureat cu media 6.48. A depus contestații la două materii și după corectarea lucrărilor s-a trezit că a picat Bacalaureatul.

Acesta avea nota 5.3 la Limba română iar la Matematică, unde inițial luase nota 6.65, a primit, după contestații, nota 7.2.

Surpriza a fost la Logică, unde inițial a luat nota 7.5. Astfel, profesorii care i-au corectat lucrarea l-au depunctat cu 4.9 puncte, a primit nota 2.6 și a fost declarat respins la examenul de Bacalaureat.

Diferența de 4.9 puncte i-a surprins și pe oficialii din Inspectoratul Școlar Județean, care au analizat situația și au găsit greșeala celor care au corectat lucrările.

A fost analizată situație. Acest elev a avut un subiect de rezervă iar cei de la centrul de evaluare din Suceava, când au trimis contestația, au uitat să-i anunțe pe cei din Bacău că este un subiect de rezervă și lucrarea lui a fost corectată după baremul de la subiectele de dimineață.

Am anunțat Ministerul iar lucrarea lui a fost reevaluată și se va schimba nota în 7.90 în urma contestației ” – ne-a declarat Elena Laiu, Inspectorul Școlar General.

Contestația s-a dovedit o idee proastă pentru un alt elev din județul Neamț.

Un elev al Liceului Tehnologic „Gh. Ruset Roznovanu” din Roznov luase examenul de Bacalaureat cu media 6.8. Acesta a depus contestații la toate cele trei materii și după corectarea lucrărilor s-a trezit că a picat Bacalaureatul.

Astfel, la Limba română, unde inițial luase nota 7.7, după corectarea lucrării a primit nota 8.4. Și la Matematică a primit o notă mai bună, 6.8, după ce inițial luase 6.7. Dacă s-ar fi oprit aici, elevul trecea examenul de Bacalaureat cu media 7.06.

Ghinionul elevului a fost contestația la Anatomie, unde inițial a luat nota 6. Astfel, profesorii care i-au corectat lucrarea l-au depunctat cu aproape 1.5 puncte, a primit nota 4.55 și a fost declarat respins la examenul de Bacalaureat.

SURSĂfoto: arhivă
Articolul precedentPatru tineri răniți după ce au căzut cu căruța într-o prăpastie. Unul e în comă (FOTO)
Articolul următorDe anul viitor, și fetele pot da admitere la școala de pompieri