Florin P, bărbatul din Piatra-Neamț care și-a ucis fiul de 16 ani și pe bunica acestuia, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de omor calificat.

Decizia a fost luată miercuri, 27 martie, de magistrații Tribunalului Neamț.

Reamintim că totul s-a întâmplat marți dimineață în Piatra-Neamț. Bărbatul și-a ucis copilul și mama soacră, după care a dat foc la casă.

Conform unor surse din cadrul anchetei, incidentul a avut loc pe fondul unui unei stări conflictuale.

Bărbatul s-a întors din Italia cu câteva zile înainte, după un discuție cu soția. A venit acasă unde a fost întâmpinat cu o oarecare ostilitate de către mama soacră. Soacra îl tot dădea afară din casă (construită de el) și nici copilul nu avea o atitudine mai cooperantă.

Azi-noapte, prima dată a avut un conflict cu soacra, a înjunghiat-o, se pare, o singură dată, după care a intervenit copilul lui și l-a înjunghiat de mai multe ori după care a dat foc la obiecte prin casă și a plecat.

Se pare că nu a dat foc ca să ascundă crimele, ci de supărare.

Criminalul (Florin P. – 59 de ani) a fost reținut de polițiști și dus la audieri unde și-a recunoscut fapta. Mâine va fi propus pentru arestare preventivă.

El este cercetat acum pentru omor calificat și distrugere.

Incidentul a fost anunțat prima dată în jurul orei 5:15, când pompierii au intervenit la un incendiu pe strada Blanduziei din municipiul Piatra-Neamț.

La locul solicitarii s-au deplasat 4 echipaje de pompieri cu 2 autospeciale de stingere cu apa si spuma o ambulanta de terapie intensiva mobila si un echipaj de prim ajutor calificat.

Conform ISU Neamț, după stingerea incendiului, pompierii au descoperit două persoane decedate.

Ancheta a fost preluată de colegii de la poliție. Ca urmare a producerii incendiului, au ars bunurile aflate în trei camere. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost ,,folosirea intenționată a sursei de aprindere pentru a genera incendiul”. – ne-a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Neamț.

Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Neamț, Georgiana Moșu, în dimineața zilei de 26 martie, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Piatra-Neamț au fost sesizați despre faptul că un bărbat și-a ucis fiul, după care și-a incendiat locuința.

La fața locului au intervenit colegii de la I.S.U. Neamț, care au lichidat incendiul izbucnit, în urma căruia au fost descoperite corpurile a două persoane.

Din verificările preliminarii a reieșit că un bărbat, de 60 de ani, din Piatra Neamț, și-ar fi ucis fiul, în vârstă de 16 ani și soacra, de 68 de ani. – ne-a declarat Georgiana Moșu.

Cercetarea se realizează sub coordonarea unui procuror criminalist din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Neamț, care este competent pentru soluționarea cauzei.

Floris P., copilul agresorului era elev în clasa a X-a la Liceul de Artă „Victor Brauner” din Piatra-Neamț. Tânărul participa și la evenimente caritabile organizate de Asociația „Născută înger”.

Articolul precedentBiciclist în comă, după un accident rutier
Articolul următorReținut pentru că și-a bătut concubina și a încălcat de trei ori ordinul de protecție