În contextul unei investigații realizate de ProPublica, a fost subliniat faptul că utilizatorii pot marca pe WhatsApp mesaje ca fiind abuzive, fiind trimise ulterior către un moderator care le poate evalua ca probleme de securitate. După raportarea unui mesaj ofensator, alături de acesta, înca 4 mesaje sunt transmise pentru contextualizare. Astfel, procedura a fost criticată public și considerată îngrijorătoare din perspectiva confidențialității utilizatorilor, atrăgându-se totodată atenția asupra faptului că procesul de moderare în sine ar putea fi abuzat de către atacatorii care sunt interesați să obțină informații despre conținutul mesajului.

Totuși, cercetătorii de securitate sugerează că serviciile de protecție a confidențialității ale WhatsApp funcționează așa cum ar trebui, rămânând la latitudinea utilizatorilor posibilitatea partajării mesajelor confidențiale numai cu acele contacte considerate de încredere.

Articolul precedentPeste 60 de milioane de dosare cu informații obținute de dispozitive portabile pentru monitorizarea sănătății, expuse online
Articolul următorPrețuri-șoc la carburanți, în România. Litrul de benzină ar putea ajunge la un nou record