CS Ceahlăul Piatra Neamț va avea doi sportivi la turneul în urma căruia se vor ști campionii naționali la lupte greco-romane, categoria juniori, în 2019. Calificarea celor doi elevi ai antrenorilor Ion Purcariu și Mircea Covătaru s-a consemnat în perioada 29-31 martie 2019, la Târgoviște.

Performerii noștri sunt Daniel Potoschi, component al lotului României, și Codrin Maxim. Primul a terminat pe locul 1 faza preliminară din Dâmbovița la categoria ”72 kilograme”, în timp de Maxim a fost al treilea la ”67 kilograme”.

”Calificarea lor este meritată și trebuie apreciați pentru aceste rezultate. Nu se vor opri aici pentru că ambii au ambiții mari, pentru că își doresc mereu mai mult și muncesc pentru asta. La finala pe țară a juniorilor este posibil ca ambii să facă parte din lista de concurs de la aceeași categorie de vârstă, cel mai probabil de la ”67 kilograme”. Nu este încă o decizie luată, ci mai degreabă este o idee la care ne vom mai gândi serios până la finală”, a declarat Ion Purcariu, antrenor secția de lupte CS Ceahlăul.

Antrenorul a mai spus că finala juniorilor este programată tot la Târgoviște, cel mai probabil în perioada 23-26 mai 2019. Sunt însă șanse ca turneul să aibă altă perioadă de disputare.

”Obiectivul celor doi este să câștige titlul național la categoria lor de greutate, pentru că viitorul campion național are șanse importante de a reprezenta România la Campionatul European de Juniori. La naționale vor fi cel puțin zece sportivi la fiecare categorie de vârstă. Așadar, nu le va fi ușor, dar cu muncă și seriozitate își vor atinge țelul” , a mai spus Ion Purcariu.

În afara celor doi juniori, antrenorii secției de lupte a CS Ceahlăul pregătesc o serie de copii pentru participarea la faza zonală a Campionatului Național de Juniori U15. Sunt opt copii care pot intra în competiție la această categorie de vârstă, iar adversarii le vor fi de la cluburi din județele Botoșani, Suceava și Bacău, informează oficialii clubului.

SURSĂFOTO: Facebook
Articolul precedent3 aprilie, zi festivă la Jandarmeria Neamţ
Articolul următorDepozitarea ilegală a deşeurilor, sancţionată cu o nouă amendă