În dimineața zilei de 28 septembrie, prin apel la „112”, pompierii nemțeni au fost înștiințați despre producerea unui incendiu la un autoturism din municipiul Piatra-Neamț. Un caz precum multe altele, doar că solicitarea a venit chiar de la colegul nostru, Sg. Maj. Răzvan Petraru. 

Răzvan se afla într-o stație peco din Piatra-Neamț, așteptând să alimenteze, atunci când a observat fumul ieșit de sub capota unui turism intrat în benzinărie. A coborât din mașină și a evacuat autoturismul din incinta stației fiind ajutat de conducătorul auto și de un angajat al operatorului economic.
În ordinea priorităților și a protocolului care se impune într-o asemenea situație a reușit lichidarea incendiului (manifestat la compartimentul motor) cu ajutorul stingătorului iar ulterior a decuplat bornele bateriei. 

După toate aceste manevre a efectuat apelul la „112” anunțând incidentul. Echipajul ajuns la locul evenimentului a constatat că incendiul a fost lichidat în întregime de colegul nostru. 

Sg.maj Petraru Răzvan este conducător autospecială în cadrul Detașamentului de Pompieri Piatra-Neamț, încadrat din anul 2020.

Sursa: Realitatea de Neamt

Articolul precedentDecizie BOMBĂ! Hotărârile de Guvern privind introducerea certificatului verde și prelungirea stării de alertă, ANULATE în instanță
Articolul următorMuniție neexplodată, descoperită pe un teren în Tazlău