Primăria municipiului Roman informează că, începând din data de 4 martie 2019, la nivelul parcărilor publice de pe raza orașului, marcate cu vopsea albastră, va deveni operațional sistemul de achitare a contravalorii taxei pentru parcare prin SMS sau cu un card bancar (pentru cei care vor folosi aplicația pentru dispozitivele inteligente ”TPARK”). În continuare, cei care nu doresc să achite prin SMS sau prin cardul bancar taxa de parcare, pot să-și achiziționeze tichetul de parcare de la parcometrele din zona parcărilor.

Astfel, începând cu data de 4 martie 2019, cetățenii vor putea achita taxa de parcare pentru parcările publice menționate anterior prin trimiterea unui SMS la numărul 7420. Tarifele sunt de 0,25 euro plus TVA pentru parcarea autoturismului timp de o oră și de 1,10 euro plus TVA pentru parcarea autoturismului timp de 24 de ore.

Tot de la acea dată, cetățenii care își vor descărca pe dispozitivele inteligente (telefon, tabletă) aplicația ”TPARK” vor putea achita contravaloarea parcării cu un card bancar valid. Costurile sunt de 1,25 lei pentru o oră de parcare, de 6,25 de lei pentru 24 de ore de parcare sau de 49,98 de lei pentru un permis de parcare valabil timp de o lună. Aplicația permite inclusiv plata prin SMS, cu tarifele menționate mai sus pentru această modalitate de achitare a contravalorii parcării. Avantajul folosirii acestei aplicații este aceea că utilizatorii vor fi atenționați din timp că expiră valabilitatea plății parcării, informează Primăria Roman.

Tichetele de parcare pot fi achiziționate, în continuare de la parcometre.

Cetățenii care nu doresc să folosească aceste alternative de plată a parcării publice, pot în continuare să achite contravaloarea parcării la parcometre sau pot să-și achiziționeze un abonament lunar, ce le permite să parcheze în toate parcările publice marcate cu vopsea albastră, pentru prețul de 40 de lei, abonamentul putând fi achitat și ridicat de la camera 64, situată la etajul II din Primăria municipiului Roman.

Parcările publice, marcate cu vopsea albastră, sunt situate în următoarele zone: bulevardul Roman Mușat (tronson de la Favorit și până la sens giratoriu Florilor), Oituz, Libertății, Unirii, Cuza Vodă, Dobrogeanu Gherea (tronson între bulevardul Roman Mușat și Ștefan cel Mare), Ștefan cel Mare (tronson între Oituz și Smârdan), Sucedava (tronson între Oituz și Ion Ionescu de la Brad) și Tineretului (tronson între Mihai Eminescu și bulevardul Republicii).

De asemenea, cetățenii care locuiesc în zona parcărilor marcate cu vopsea albastră pot să-și procure un abonament de parcare riveran, al cărui cost este de 120 de lei pe an, la fel ca în cazul parcărilor de reședință. Riveranii care doresc să achiziționeze un astfel de tip de abonament trebuie să se prezinte la camera 64, situată la etajul II din Primăria municipiului Roman, cu actul de identitate și certificatul de înmatriculare a autoturismului și alte acte care dovedesc că locuiesc în zona respectivelor parcări.

Articolul precedentÎntâlnirea reprezentanților primăriilor pentru constituirea Zonei Metropolitane Piatra-Neamț
Articolul următor,,Violența domestică nu are scuze”,proiect finanțat din fonduri europene la Târgu Neamț