Agentului șef principal de poliție Busuioc Ovidiu i-a fost acordată Emblema de onoare a Ministerului Afacerilor Interne pentru devotamentul și profesionalismul cu care și-a îndeplinit atribuțiile de serviciu.

Ieri, 16 iulie, în cadrul unui eveniment prelejuit de Ziua Ministerului Afacerilor Interne, sărbătorită pentru al doilea an consecutiv, ministrul afacerilor interne, doamna Carmen Dan a acordat cele mai importante distincții pentru profesionalismul și actele de eroism cu care și-au îndeplinit atribuțiile polițiștii, pompierii, jandarmii, piloții și polițiștii de frontieră.

Unul dintre polițiștii premiați în cadrul ceremoniei este agent șef principal de poliție Busuioc Ovidiu, din cadrul Biroului de Ordine Publică al Poliției orașului Tîrgu-Neamț. Acestuia i-a fost acordată Emblema de onoare a Ministerului Afacerilor Interne.

Polițistul s-a evidențiat în mod deosebit în urma intervenției pentru aplanarea și restabilirea ordinii și liniștii publice, când a folosit în mod preventiv armamentul din dotare și a acționat pentru limitarea escaladării conflictului izbucnit între mai multe persoane.

Două clanuri rivale s-au bătut joi seara (5 iulie 2018) în centrul orașului Târgu-Neamț (strada Radu Teoharie).

Un singur polițist a încercat să țină situația sub control minute bune până au venit întăriri. Conflictul a fost aplanat temporar de poliţişti şi a durat aproape 20-30 de minute.

Oamenii legii au făcut uz de armă pentru a se apăra şi pentru a stinge violenţele care au izbucnit dintr-un motiv încă neelucidat.

Poliţiştii au fost atacaţi la rândul lor cu pietre şi bâte, aruncate de către scandalagii către ei.  Când au ajuns la fața locului și echipajele de intervenție, majoritatea romilor au fugit.

Articolul precedentJoi, 18 iulie, dezinsecție aeriană în Roman
Articolul următorPrins după ce a spart două aparate de cafea