La nici 24 de ore de la ultima operațiune nocturnă (Vezi articolul AICI), echipa de serviciu din Baza Salvamont Durău a intervenit pentru a căuta și salva o familie de bucureșteni rătăciți în Masivul Ceahlău.

Cei doi adulți și un copil  au rămas blocați într-o zona foarte abruptă din împrejurimile cascadei Duruitoarea fără lumina și fără posibilitatea de a-și continuă drumul.

”Apelul a venit prin 112 în jurul orei 19:30, echipa de intervenție ajungând în zona cascadei în aproximativ o oră după ce a parcurs trei sferturi din drum cu o autospecială 4×4. Victimele au fost localizate chiar în vecinătatea cascadei unde au fost sfătuite de către dispecerat, să rămână într-o poziție sigură ,continuarea drumului fiind foarte periculoasă având în vedere întunericul profund din pădure.

Cei doi părinți și copilul lor ,dealtfel bine echipați de munte, mai puțin esențiala lantenă au căzut în capcana pe care muntele o întinde frecvent celor mai puțin inițiați și anume crepusculul extrem de scurt, mai ales după schimbarea fusului orar”, informează Salvamont Neamț.

În jurul orei 21:30, familia a fost coborâtă în Stațiunea Durau unde își petrec vacanță.

 

 

Articolul precedentUn bărbat cazat la un cămin de elevi din Roman, a rămas fără telefon și bani
Articolul următorMicrobuz de Neamț, implicat într-un accident mortal în apropiere de Caransebeş