Tot mai mulţi medici refuză să mai facă avorturi la cererea pacientelor și acceptă doar cazurile de avorturi terapeutice, considerate urgențe medicale.

În județul Neamț, atât la Spitalul Județean din Piatra-Neamț cât și la cel din Roman, nu se fac avorturi la cerere.

Nu se fac avorturi la cerere din 2012. Medicii ginecologi nu au vrut și e dreptul lor să refuze – a declarat directorul medical al Spitalului județean de Urgență din Piatra-Neamț, Atanasoaie-Iacob Cristina-Daniela.

La Spitalul Municipal Roman, conform managerului, dr. Andrici Maria, sunt multe metode contraceptive și se preferă educarea populației pentru a folosi metodele contraceptive decât să intervii chirurgical pentru a avorta.

Am discutat cu medicul șef de pe Obstretică și Ginecologie, doamna doctor Arvătescu Laura, care spune că la Congresul de Obstretică-Ginecologie care a avut loc săptămâna trecută, la Iași, mai mult de 70% dintre colegi au opțiunea de a nu mai face avorturi tocmai pentru a trece la etapa de educație. – a spus managerul Andrici Maria.

Avortul este legal în țara noastră până la 14 săptămâni de sarcină, nu este decontat de Casa de Asigurări de Sănătate și se plătește de către pacient.

Articolul precedentPlt. maj. Marian Dantis, dublu campion european
Articolul următorProgram special la Evidența Persoanelor, în weekend-ul referendumului