În ședința de vineri, 26 iulie, a Consiliului Județean ordinea de zi a fost completată cu un proiect de hotărâre care prevede majorarea prețului la apă! Pentru moment decizia a fost amânată, dar potrivit declarațiilor președintelui CJ Neamț Ionel Arsene nu există alte soluții, în afară de majorarea prețului la apă.

Potrivit proiectului de hotărâre se propune:

a) modificarea tarifului pentru serviciile de utilitate publică de alimentare cu apă potabilă produsă, transportabilă și distribuită de către Operatorul Regional – Compania Județeană APA SERV S.A, la nivelul de 4,82 lei/mc, exclusiv TVA (de la 3,84 lei/mc ÎN CREȘTERE CU 25,52%)

b) modificarea tarifului pentru serviciile de utilitate publică de canalizare-epurare, prestate de către Operatorul Regional – Compania Județeană APA SERV S.A, la nivelul de 3,80 lei/mc, exclusiv TVA; (de la 3,5 lei/mc, în creștere cu 8,57%)

Ce se arată în expunerea de motive, pentru a justifica majorarea prețului?

a) creșterea semnificativă a costurilor de natură salarială determinată de modificările legislative privind salariul de bază minim brut pe țară garantat în plată!

b) creșterea cheltuielilor variabile, determinate de majorarea prețului la ENERGIE, clor lichid….

c) creșterea cheltuielilor financiare determinat, în principal, de creșterea cursului valutar!

Consilierii județeni PNL se opun majorării prețului la apă în Neamț

CONSILIERII JUDEȚENI LIBERALI SE VOR OPUNE ADOPTĂRII ACESTUI PROIECT! DIN cauza incompetenței celor de la PSD crește prețul apei! Da, din cauza lor! Ei sunt cei care s-au lăudat că toate măsurile lor sunt extraordinare și românii, inclusiv nemțenii, vor trăi mai bine!

Să o luăm punctual: când s-a luat decizia de majorare a salariului minim brut, PNL a atras atenția că vor exista consecințe nefaste, care îi vor afecta în mod direct pe români. Uite, că s-a ajuns ca să fie direct afectați nemțenii. Și președintele CJ Neamț Ionel Arsene se dă o victimă, că este sigur că ”toți vor spune că este vina lui Arsene!” Da, este și vina lui Arsene, pentru că face parte din PSD, un partid care a girat aceste măsuri, care le-a propus și implementat. Deci, da! Arsene este vinovat, indirect, de creșterea prețului la apă în Neamț! Tot el spune să nu o jucăm politic, pentru că e vorba de administrație! Și totuși, cum se face că deciziile politice au ajuns să ne afecteze, în mod direct! Așa că declarațiile frumoase nu acoperă diferența de preț!

Majorarea prețului la energie! Guvernul PSD&ALDE anunța, ca o măsură extraordinară, că prețul energiei va scădea! Tot atunci, PNL atrăgea atenția că intervențiile în piață vor afecta în final cetățenii, pentru că costurile vor fi majorate la altele, iar acești bani vor fi luați din buzunarele românilor. Deci DA, din nou PSD&ALDE sunt de vină că prețul apei din Neamț urmează să fie majorat!

Consilierii județeni liberali se vor opune și, totodată, vom încerca să căutăm soluții punctuale pentru ca prețul apei să nu fie majorat! Nu putem tolera furtul din buzunarele nemțenilor, este mesaju postat de grupul PNL din Consiliul Județean Neamț pe Facebook.

Articolul precedentRoman: Dezbateri publice pe tema creșterii tarifelor la apă și gunoi
Articolul următorPrimarii anunță proteste. Nu se mai lasă păcăliți de Guvern