Municipalitatea pietreană este tot mai aproape de obiectivul propus: acela de a avea toate străzile asfaltate.  La sfârșitul lui 2018 din cei 163 km de străzi din municipiul Piatra-Neamț au mai rămas de modernizat doar 11.8 km , ceea ce reprezintă cca. 7% din totalul străzilor.

”Modernizarea străzilor a reprezentat o prioritate și  în acest an. Am reușit să  asfaltăm în acest an încă 14  străzi pietruite: Cetinei, Bălțătești, Cicoarei, Dudului, Lalelelor, Macului, Mărțișor, Peste Punte, Nucului, Bahrin, Cucului, Ciocârliei, Spicului, Barajului”, a declarat Dragoș Chitic, primarul municipiului Piatra-Neamț.

Pe lângă reparațiile capitale pe anumite străzi din municipiu s-au realizat pe tot parcursul anului lucrări de reparații locale ale căilor de circulație și ridicarea la cota a căminelor rețelelor de utilități.

”Am continuat într-un ritm susținut reparațiile capitale ale străzilor asfaltate care aveau un grad avansat de uzură și aproximativ 80.000 mp de străzi din oraș au beneficiat în acest an de acest tip de intervenție. Bd. Dacia, Str. Eroilor, Str. Burebista, Str. Liliacului, Str. Oituz, Str. Dimitrie Leonida, Bd. 9 Mai,  Str. Bistritei, Str. Dărmănești sunt câteva exemple de străzi pe care a fost frezat asfaltul pe tronsoanele afectate si s-a turnat un covor asfaltic nou”, a adăugat Dragoș Chitic, primarul municipiului Piatra-Neamț.

Pentru fluidizarea traficului și creșterea gradului de siguranță a participanților la trafic în 2018 în Piatra-Neamț s-au montat 4 semafoare cu comandă manuală (două pe strada Gral. Nicoale Dăscălescu, unul la Muzeul de Istorie și unul la Piața Centrală, pe Bd. 9 Mai), separatori de bandă pe Bd. Decebal (zona intersecției cu strada Eroilor), a fost finalizat amenajarea sensului giratoriu de pe Bd. Decebal din zona Bisericii Precista Nouă, au fost  refăcute marcajele rutiere și marcaje suplimentare la trecerile pentru pietoni și s-au montat piloni de protecție a pietonilor în zona trecerilor pentru pietoni periculoase și în zona intersecțiilor cu vizibilitatea obturată de parcarea mașinilor.

Articolul precedentVineri, 28 decembrie, a cincizecea ediție a Festivalului de datini și obiceiuri
Articolul următorDosare penale pentru șoferii aflați sub influența băuturilor alcoolice sau fără permis