Din data de 15.02.2021 este funcțională  echipa mobila de vaccinare împotriva COVID-19 în str. Baltagului nr 8, Piatra-Neamț. 

Această echipă mobilă face parte din Centrul de vaccinare fix, din cadrul Piaței Centrale Agroalimentare Sf.Gheroghe și este compusă din: 1 medic coordonator, 2 asistenți medicali și 1 registrator medical.

Echipa mobilă de vaccinare asigură activitățile specifice pentru cele 6 centre sociale rezidențiale și de zi, aflate în subordinea Direcției de Asistență Socială a Municipiului Piatra Neamț, precum și pentru persoanele imobilizate sau nedeplasabile, aflate la domiciliu, cu familiile acestora, din municipiul Piatra Neamț.

Tot din 15.02.2021 este functional Centrul de vaccinare fix de la Liceul Administrativ ” Alexandru Ioan Cuza”, unde se vaccinează 60 de persoane pe zi, iar vaccinul utilizat este cel de la AstraZeneca, vaccin recomandat pentru grupa de vârstă 18-55 ani.

Se pot programa persoanele care, potrivit Strategiei naționale de vaccinare împotriva COVID-19, fac parte din Etapa a II-a, respectiv cele cu boli cronice și lucrătorii care desfășoară activități în domenii esențiale, inclusiv personalul din unitățile de învățământ.

Programările se fac prin intermediul platformei electronice  https://programare.vaccinare-covid.gov.ro, medicul de familie/curant sau prin call center, la numărul unic 021.414.44.25.

Mai multe informații cu privire la desfășurarea procesului de vaccinare în România găsiți aici: https://vaccinare-covid.gov.ro

Sursa: Realitatea de Neamt