Trei unități de învățământ din județul Neamț, Colegiul Tehnic „Miron Costin‟ , Colegiul Tehnic „Petru Poni”  și Colegiul Tehnic Danubiana, toate din Roman au decis modificarea orarului astăzi din cauza grevei transportatorilor.

”Am fost informat de trei instituții de învățământ din zona Roman că au luat deja măsura flexibilizării programului , astfel încât copii să poată ajunge acasă cu mașinile puse la dispoziție de către transportatori. A fost asigurat transportul la ora 12:00, la ora 14:00 și la ora 20:00. În județ nu au fost situații critice, nu am fost informat de către nicio unitate de învățământ că ar fi probleme cu prezența. La Miron Costin, Petru Poni și Danubiana Roman au fost informați de către transportatori că vor fi puse la dispoziția elevilor câteva mașini pentru transportul elevilor și au decis flexibilizarea orarului”, a declarat Ioan Milea , Inspector Școlar General Adjunct.

Transportatorii din România au anunţat că astăzi, 11 octombrie, intră în grevă generală şi că niciun microbuz sau autobuz de pe rutele inter şi intrajudeţene nu va ieşi pe traseu, nemulțumiți fiind de prevederile proiectului de Ordin al ministrului transporturilor privind organizarea şi efectuarea transporturilor rutiere.

Situația operatorilor de transport din Neamț, AICI.