Dezinsecția programată pentru ziua de joi, 18 iulie, a fost amânată din cauza avertizărilor meteorologilor care anunță ploi începând de mâine și până la mijlocul săptămânii viitoare, ceea ce ar duce la scăderea semnificativă a efectului substanțelor pulverizate. Primăria municipiului Roman va reprograma dezinsecția pentru o perioadă în care prognoza nu anunță precipitații, astfel încât efectul asupra combaterii insectelor și a larvelor să fie unul eficient.

În perioada în care se va executa dezinsecția  posesorii de familii de albine şi de animale sensibile sunt rugați  să ia toate măsurile necesare pentru a evita orice tip de incident, în caz contrar, Municipiul Roman şi SC Flaicor Serv SRL sunt absolvite de orice responsabilitate.

Lucrările de dezinsecţie vor fi executate cu produsul K-Othrine Profi EC 250, substanţă omologată de către Ministerul Sănătăţii, aflându-se înscrisă în Registrul naţional al produselor biocide şi care face parte din grupa III de toxiciate. Substanţele active sunt: Deltamethrin 25g/L, Piperonyl butoxide 225g/L.

Precizăm faptul că tratamentele se vor aplica de către operator în condiții corespunzătoare, respectând prevederile legale de protecție a mediului, a sănătății și securității populației, conform fişei de avizare a produsului.

Substanţele utilizate nu prezintă pericol pentru sănătatea populaţiei!, precizează primăria municipiului Roman.