În urmă cu câteva săptămâni, Apa Serv a solicitat membrilor asociației ADI Aqua Neamț mărirea prețului la apă cu 25% și al canalizării cu 8%, ceea ce ar fi dus la o mărire în medie cu 14% al prețului final.

Cu toate acestea, în cadrul ședinței AGA a ADI Aqua Neamț care a avut loc miercuri, 14 august 2019, a fost respinsă propunerea SC Apa Serv SA de mărire a prețului apei.

Dacă SC Apa Serv SA dorește în continuare majorarea tarifelor, va solicita din nou ANRSC avizul pentru a scumpi apa și vor fi din nou convocate consiliile locale pentru a vota în acest sens, în lunile care urmează.

USR Neamț cere public conducerii Apa Serv să renunțe la majorarea nejustificată a tarifelor la apă.

În cadrul unei conferințe de presă, reprezentanții USR Neamț cer public conducerii Apa Serv următoarele:

  1. Să renunțe la majorarea nejustificată  a tarifelor la apă rece și apă menajeră (uzată),
  2. Remedierea tuturor avariilor la nivel județean prin care compania pierde milioane de metri cubi de apă, iar abonații la serviciile companiei, văd facturile la apă crescând considerabil datorită acestor ”pierderi” pe care Apa Serv le recuperează nejustificat de la cetățeni, având la baza monopolul pe care compania îl are în județul Neamț,
  3. Responsabilizarea conducerii APA SERV și promovarea pe baza de competențe manageriale  a membrilor CA și AGA ,NU PE BAZE POLITICE CĂ PÂNĂ ACUM,
  4. Luând în considerare calitatea de acționar majoritar, pe care Consiliul Județean Neamț o are, cu peste 90% din acțiuni, USR Neamț cere public demisia președintelui CJ Ionel Arsene, cât și echipei de consilieri personali, pentru lipsa investițiilor din fonduri europene, la infrastructura APA SERV, obligând  astfel cetățenii să suporte costurile acestui management defectuos bazat pe nepotism și incompetență.