Primarul municipiului Piatra-Neamț, Dragoș Chitic îl invită pe deputatul USR Iulian Bulai la dialog. Invitația, lansată în mediul online, vine în urma nemulțumirii exprimate de deputat legată de refuzul primăriei de a aviza favorabil solicitarea USR Piatra Neamț privind amplasarea temporară a unui cort la care să fie strânse semnături pentru susținerea lui candidatului la alegerile prezidențiale. Vezi articolul AICI. 

”Citesc cu surprindere în mediul online că un domn deputat USR de Neamț, Iulian Bulai, este supărat pe răspunsul dat de Primăria Piatra-Neamț, argumentat de către juriștii instituției cu prevederile legale în vigoare, la o solicitare din partea partidului domniei sale privind amplasarea unui cort pentru strângerea de semnături pentru candidatul USR la alegerile prezidențiale.

Interesant este că o parte din presa de casă a partidului domnului deputat, pornind de la postarea domniei sale, m-a acuzat pe mine și PNL Piatra Neamț de obstrucționarea USR în campania de strângere de semnături deși eram în concediu de odihnă în perioada respectivă, nu am avut cunoștință despre această solicitare, răspunsul dat de primărie a fost semnat de viceprimarul care mă înlocuiește atunci când lipsesc, Bogdan Gavrilescu iar eu m-am autosuspendat în urmă cu două luni din toate funcțiile deținute în PNL.

Pentru că mi-am încheiat cele câteva zile de concediu din acest an vă invit luni 19 august la ora 11.00 la Primăria Piatră Neamț să discutăm acest aspect și să găsim împreună o soluție care să se încadreze în prevederile legale”, este mesajul postat de primarul Dragoș Chitic pe o rețea de socializare. Mesajul integral AICI.

Președintele filialei județene USR Neamț a amintit, în cadrul conferinței de presă de ieri, despre refuzul Primăriei Piatra Neamț de a aviza favorabil solicitarea USR Piatra Neamț privind amplasarea temporară a unui cort și și-a exprimat dorința de a rezolva această neînțelegere în cursul săptămânii viitoare, așa că reprezentanții USR vor fi prezenți la întâlnirea cu primarul Dragoș Chitic. Cum deputatului Iulian Bulai nu-i permite programul să onoreze invitația, USR Piatra-Neamț va fi reprezentată de cei doi vicepreședinți Manuel Iacob și Ciprian Dediță.