”Nu da bani cerșetorilor!”-campania de conștientizare #pentruRoman

”Nu da bani cerșetorilor!”, este un alt mesaj din campania de conștientizare a cetățenilor iresponsabili #pentruRoman.

Rolul campaniei demarate de primăria municipiului Roman este acela de informare și educare a cetățenilor în ideea implicării fiecăruia dintre ei pentru a păstră curățenia în oraș, pentru a nu distruge bunurile publice și de ce nu pentru a se comporta în spațiul public așa cum se comportă acasă, cu respect.

”În Roman nu mai avem numărul mare de cerșetori de acum vreo zece ani. Dar mai avem persoane care apelează la mila oamenilor. Continui și vă invit și pe dumneavoastră să sprijiniți campania de educare și civism, pentru ca, încet încet, curățenia din oraș să fie păstrată, mobilierul urban să nu mai fie distrus și să nu mai găsim cerșetori pe străzi sau la poarta cimitirului.

Nu am văzut bătrâni, oameni neputincioși care cerșesc, dar am văzut oameni în putere cu mâna întinsă și care trebuie să fie îndreptați să meargă la muncă, în Roman găsindu-se foarte multe locuri de muncă și pentru cei care nu au foarte mulți ani de școală. Am văzut și copii trimiși la cerșit, iar Poliția Locală îi poate lua de pe stradă și îi poate sancționa pe părinții lor, până când aceștia din urmă vor înțelege că cei mici nu sunt o sursă de bani, ci ei trebuie îngrijiți și ajutați, educați, ca atunci când devin adulți să-și poată face un rost în viață.

Sesizați aceste cazuri la numărul gratuit 0233.984, pentru că oferindu-le bani cerșetorilor – poate fi un semn de omenie, dar, de fapt, omul nu este ajutat să ducă un trai decent, ci rămâne în mizerie și degradare socială”, este mesajul postat de primarul municipiului Roman, Lucian Micu.