Stadionul din Piatra-Neamț, cotat de UEFA la 3 stele din 5 și care putea găzdui meciuri internaționale, nu mai  satisface nici măcar cerințele pentru meciuri de Liga 1. Concluzia aparține conducerii Poli Iași, care zilele trecute a inspectat Stadionul Municipal.

Poli Iași își va disputa următoarele meciuri de pe teren propriu într-un alt oraş, după ce conducerea clubului împreună cu şefii municipalităţii au stabilit ca suprafaţa de joc de pe stadionul ”Emil Alexandrescu” să fie înlocuită în această toamnă.

Oficialii din Copou urmează să se decidă marţi sau cel mai târziu miercuri unde va juca echipa meciurile de pe teren propriu. Aceștia au inspectat, zilele trecute, stadionul din Piatra-Neamț și pe cel din Vaslui.

Dacă prima variantă luată în calcul este Vasluiul, oraşul cel mai apropiat de Iaşi, în cele din urmă, conducerea Poli Iași a fost nevoită să apeleze la o a treia variantă – Botoşani și asta pentru că arenele din Vaslui şi Piatra-Neamţ necesită ajustări într-un timp scurt la partea de infrastructură pentru a putea găzdui meciuri de primă ligă, în timp ce stadionul din Botoşani întruneşte toate condiţiile cerute de LPF, notează presa centrală.

„…Stadionul de la Botoşani este peste cel de la Vaslui sau de la Piatra-Neamţ din toate punctele de vedere, atât ca gazon, cât şi ca infrastructură”, a declarat preşedintele Adrian Ambrosie.