Dacă echipei de Juniori A îi merge bine în seria în care a fost repartizată în cadrul Campionatului Național la categoria sa de vârstă, echipa de Juniori B muncește pentru a lega cât mai bine lucrurile în campionat.

Cu numeroși jucători mai mici de vârstă decât rivalele din serie, CSM Ceahlăul Piatra Neamț ocupă în prezent locul 5, iar în ultima rundă a reușit prima sa victorie pe teren străin în sezonul 2019-2020.

Florin Axinia, ajutat de Valentin Avădanei, răspunde de activitatea acestei formații care sâmbătă, 7 septembrie 2019, a învins la Aerostar Bacău cu scorul de 2-1. Pentru echipa noastră au marcat Catău și Cojoc (p). Trebuie precizat că prima victorie în deplasare a fost legată de micii noștri fotbaliști de un alt rezultat favorabil, 2-2, pe propriul teren cu LPS Roman, liderul clasamentului la momentul partidei.

”Rezultatele de săptămâna trecută nu sunt o surpriză pentru mine totuși. Echipa aceasta muncește, copiii înțeleg că prin muncă pot veni rezultatele. Le-am dovedit în ultima săptămână că noi, antrenorii, avem dreptate cînd le spunem că depinde de ei dacă vor crește în valoare sau nu.

Majoritatea dintre ei sunt născuți în 2004 în condițiile în care celelalte echipe au în componență jucători născuți un an mai devreme. Le este greu, mai ales că au trecut de la jocul de 70 de minute la cel de 90 de minute, iar diferența de talie se vede mai ales în duelurile ”unu la unu”. Cert este că noi muncim serios pentru anul viitor când trebuie să fim cei mai buni”, a declarat Florin Axinia, antrenor principal Juniori B.

Tehnicianul a recunoscut faptul că până în vara acestui an nu mai lucrase la acest de mai bine de patru. A descoperit că nivelul nu s-a schimbat foarte mult, dar și că în continuare la fotbal vin copii talentați.

Juniorii A cu ajuns la șase meciuri fără înfrângere după jocul din etapa 9.

La Aerostar Bacău a fost a șaptea victorie a sezonului, scor 2-1, marcatorii echipei pregătite de Valentin Avădanei și Florin Axinia fiind Moroșanu și Istrati. Celelate meciuri ale etapei s-au încheiat astfel: LPS Piatra Neamț – Junioul Suceava 1-2, LPS Suceava – CSM Bacău 5-4, LPS Iași – LPS Roman 6-2.