Proiectul pentru amenajarea peisagistică a zonei cuprinse între bulevardul Republicii, strada Smirodava, strada C.A. Rosetti și strada Mihai Eminescu din Roman este gata, astfel încât, începând de lunea viitoare, vor începe lucrările, cu segmentul cuprins între strada Păcii – zona „Umbreluța”, până spre strada C.A. Rosetti.

”Așa cum am anunțat încă de la vizitele în teren, proprietarii garajelor din zonă vor fi notificați pentru a demola construcțiile, pentru care nu s-au mai încasat taxe și nici nu le-au mai sunt prelungite contractele de închiriere. Notificările vor fi afișate inclusiv pe garaje, iar dacă proprietarii nu vor lua măsuri, le vom demola noi, fiind vorba acum de construcții ilegale și, până la urmă, chiar și inestetice.

În locul garajelor și în zonele ce nu sunt spații verzi vom realiza 804 locuri de parcare noi cu pavele și 24 de locuri de parcare suplimentare cu îmbrăcăminte asfaltică. Nu se vor doborî arborii din zonă, ci se vor planta în plus 120 de copaci. În zona parcărilor, se vor planta 40 de arbori confieri de talie mică (thuya, chiparos, ienupăr), 40 de arbori de salcie ornamentală, arțar și mesteacăn, 40 de arbori de cireși ornamentali, pruni ornamentali și meri ornamentali. De asemenea, vor mai fi montate 60 de bănci din lemn și 100 de coșuri de gunoi”, a declarat Lucian Micu, primarul municipiului Roman.