Ultimele două secții nemodernizate din Spitalul Municipal de Urgență Roman vor fi reabilitate până la sfârșitul anului. Astfel, în acest moment se reabilitează ultimele două secții nemodernizate din Spital, secția de Recuperare – a cărei renovare se va finaliza până la 1 noiembrie și secția de Anatomie Patologică – care va fi modernizată complet până la finele anului. Se lucrează și la copertinele de la secția Pediatrie și cea de Îngrijiri Paliative.

O altă investiție importantă s-a făcut la centrala termică, automatizată acum, și care va permite funcționarea în integralitate a celor patru cazane, ceea ce va duce la optimizarea furnizării apei calde și a căldurii.

”Am fost astăzi, 8 octombrie, împreună cu reprezentanții presei locale în vizită la Spitalul Municipal de Urgență Roman, pentru a vedea ce investiții s-au mai făcut în acest an, atât pe partea medicală, cât și pe infrastructură, dar și pentru a afla ce îmbunătățiri se mai pot aduce pentru ca serviciile medicale să fie din ce în ce mai bune.

Investiții importante s-au făcut în acest an și în aparatură, cu fonduri de la Ministerul Sănătății (de unde a fost alocată suma de 3.444.000 lei, cu o contribuție de 10% a Primăriei Roman), de la Consiliul Județean și din fondul de dezvoltare al spitalului – de unde pentru investiții s-a alocat suma de 2.580.000 de lei. Sunt sume importante care vor aduce aparatură modernă pentru toate secțiile, dar și un computer tomograf și aparate de radiologie performante.

Sunt pași importanți pe care i-am făcut și, odată cu acreditarea Spitalului Municipal de Urgență Roman, sperăm ca serviciile medicale să se ridice la nivelul marilor centre universitare în toate domeniile, pentru că, pe anumite specializări, cadrele medicale de la Roman au deja cunoștințele și aparatura necesară pentru a salva vieți”, a declarat Lucian Micu, primarul municipiului Roman.