Un tânăr din Piatra-Neamț a fost la un pas să provoace o tragedie după ce a încercat să-și pună capăt zilelor dând foc la niște haine în apartament.

Echipajele Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Neamț au intervenit astăzi, în jurul orei 12:15, într-o misiune de stingere a unui incendiu la un apartament din municipiul Piatra-Neamț.

Intervenția a avut loc la etajul III al unui bloc de pe strada Aleea Garofiței. La fața locului s-au deplasat 2 autospeciale de stingere, o autospecială pentru lucru la înălțime și 2 echipaje de la Serviciul de Ambulanță Județean.

Din primele informații, ar fi vorba despre o acțiune intenționată, o tentativă de suicid a unei persoane care a vrut să-și dea foc la apartament, aprinzând niște haine dintr-o cameră.

„Incendiul se manifesta în interiorul apartamentului. Ardeau articole vestimentare și elemente de mobilier.” – ne-a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Neamț

Pompierii nemțeni ajunși la fața locului au spart ușa apartamentului și au stins incendiul.

„Proprietarul locuinței a fost salvat de către pompieri.

Acesta era intoxicat cu monoxid de carbon, inconștient.

Un pompier a renunțat la masca sa pentru respirat, conectând-o la victimă.” – a mai transmis purtătorul de cuvânt al ISU Neamț

Au mai fost evacuate 3 persoane care locuiau la etajul III și una de la etajul IV.

Cauza probabilă de producere a incendiului a fost stabilită de pompieri ca fiind: acțiune intenționată.