O fetiță de doar 2 ani și 3 luni a fost supusă unor tratamente groaznice la Creșa Precista din Piatra- Neamț. Înregistrarea audio care demonstrează tratamentul aplicat fetiței de către Dorina Ciubotaru, angajată ca îngrijitoare la creșă, a fost făcută publică de un site de știri TVM Neamț.

Atentie, inregistrare audio, si informatii cu puternic impact emotional! (sursă: TVM Neamț)

Potrivit unor surse apropiate de familie, fetița a început să manifeste stări de panică încă de la începutul anului școlar. Ulterior micuța nu-și mai dorea să meargă la creșă.

Părinții au început să-și ridice semne de întrebare și au decis să-i pună în geantă fetiței un dispozitiv de înregistrare audio. Confirmarea despre iadul prin care trece fetița nu a venit în urma ascultării inregistrării ci pe 22 octombrie,  când micuța a povestit prin ce trece la creșă.

În urma  informațiilor  apărute în spațiul public cu privire la incidentul de la Creșa Precista,  DGASPC Neamț a luat o serie de măsuri printre care și încetarea  Contractului Individual de Muncă a îngrijitoarei

”Mai mult decât atât DGASPC Neamț

– a dispus constituirea Comisiei de disciplină prin Dispozitia Directorului executiv al DAS Piatra Neamț din aceeași zi, în vederea demarării procedurii disciplinare pentru asistentul medical coordonator al Creșei Precista și pentru salariatele care își desfăsurau activitatea impreună cu îngrijitoarea respectivă la grupa mijlocie, grupa din care face parte și copilul in cauza.

– a fost sesizat DGASPC Neamț (instituție responsabila cu privire la confirmarea/infirmarea situațiilor de abuz ) prin Fișa pentru semnalarea obligatorie a cazurilor de abuz și neglijarea a copilului, nr. 26403/25.10.2019 cu privire la situația minorei în vederea luării măsurilor legale ce se impun, în conformitate cu prevederile art. 95 din Legea nr. 272/2004, privind protecția și promovarea drepturilor copilului, republicată și în conformitate cu prevederile HG nr.49/2011 pentru aprobarea Metodologiei – cadru privind prevenirea și intervenția în echipă multidisciplinară și in retea in situațiile de violenta asupra copilului

– s-au făcut demersuri pentru suplimentarea camerelor video și montarea sistemelor de supraveghere video și audio și în spațiile de joacă și odihnă din cadrul creșelor municipiului”, se arată într-un comunicat al DGASPC Neamț.