CSM Ceahlăul Piatra Neamț va înfrunta KSE Târgu Secuiesc în etapa 14 a Ligii 3, Seria 1, în ultima reprezentație pe propriul teren pe care elevii lui Ștefan Stoica o vor avea în 2019. Înaintea disputei la finalul căreia gazdele vor o nouă victorie în campionat, conducerea tehnică se confruntă cu numeroase probleme de lot.

Ca și pentru meciul de la Liești, CSM Ceahlăul nu va putea conta pe serviciile portarului Alexandru Barna și ale lui Robert Vasile. De asemenea, nu va putea evolua nici francezul Yoann Fellrath, plecat acasă din cauza unei probleme în familie. Nu vor fi în lot însă nici Arsene Luboya și Franck M`Barga. În aceste condiții, numărul jucătorilor tineri și foarte tineri care vor prinde un loc în lotul de 18 pentru acest meci va fi unul ridicat.

”Va fi un joc greu pentru că avem ceva probleme cu lotul. Cred însă că băieții care au rămas loiali clubului și fotbalului vor demonstra mâine, chiar dacă vom fi fără mai mulți jucători care au jucat până acum și care mâine nu vor evolua, că avem un lot cu jucători apropiați valoric și mâine vom face totul pentru a câștiga. Sunt puțin supărat pentru că unii au probleme: Arsene (n.n. – Luboya) și cu Franck (n.n. – M`Barga). În ultimele meciuri nu mai pot juca. Nu-i putem obliga să joace fotbal, dacă nu mai pot.

Dar vom face o echipă mult mai puternică decât este acum. Cred că a venit timpul ca românii noștri să arate că sunt valoroși. Va fi un meci greu pentru că noi am devenit o echipă cu care toți adversarii joacă cu totul și cu totul diferit față de alte meciuri. Cu noi, toate echipele își dau sufletul, toți vor să facă un rezultat bun cu noi. Nu mi-e teamă însă, mâine este ora adevărului pentru băieții crescuți aici să arate că sunt jucători valoroși și că în viitor nu va mai fi nevoie să cerem ajutorul jucătorilor străini. Le-am explicat de la început, cu străinii sunt cheltuieli mai mari și ne-ar conveni mai mult ca băieții care sunt de aici din zonă să joace cu toată ființa lor și să urce echipa asta în Liga 2. Să nu uităm că noi avem de a face cu jucători veniți din multe zone ale lumii. Avem trei din Mali, trei din Franța, unul din Moldova, trei de la Târgu Mureș, și ceilalți, băieții noștri din Piatra Neamț. Nu este ușor să închegi o echipă puternică repede.

M-aș bucura să terminăm jocurile de acasă cu victorie și vom face tot posibilul pentru a reuși. În același transmit tuturor că suntem pregătiți să jucăm la victorie. Dacă în acest moment suntem o echipă bună, noi o vom face foarte bună.

Vom face schimbări, vom gândi mult, vom avea timp pentru toate astea, vom fi mai atenți și la ce jucători vor veni. Când a trebuit să vină 10-12 jucători, alegi mai greu, însă acum vom alege cu minuțiozitate, cu atenție, pentru că nu se poate să aducem decât jucători care iubesc fotbalul și vor iubi clubul.

Acum ne mai trebuie câțiva jucători valoroși, doi-trei, pentru că avem un nucleu valoros care știm ce poate juca. Ne mai trebuie câțiva ca să facem diferența în anumite momente. Suntem o echipă puternică, dar nu suficient de puternică pentru că nu luptăm numai cu adversarul. Și nici arbitrajul nu este pe măsura numelui nostru, pentru că ar trebui să ne respecte mai mult. Și în jocul trecut (n.n. – la Sporting Liești), la fiecare săritură la cap se dădea lovitură liberă pentru ceilalți. Adversarul nostru direct, cu care ne luptăm la primul loc, când este condus cu 1-0, de la ceilalți este eliminat un om sau ei primesc un penalty”, a declarat Ștefan Stoica, antrenor principal CSM Ceahlăul.

Mijlocașul Cosmin Rotaru a vorbit și el despre partida cu Târgu Secuiesc și a făcut un apel la public, deși vremea se anunță foarte rece la ora jocului.

”Puteam scoate mult mai mult în ultimele două deplasări, mai ales la Liești, unde pe un moment în care nu ne-am concentrat suficiet am fost egalați. Cei de la Târgu Secuiesc sunt adversari puternici ce joacă agresiv, dar dacă ne concentrăm și intrăm așa cum ar trebui, eu cred că nu vom avea probleme în a lua cele trei puncte. Din punctul meu de vedere, nu avem nicio revanșă de luat în fața celor de la Târgu Secuiesc. Noi acum suntem altă echipă și nu ne comparăm cu ceea ce era anul trecut. Suntem mai buni. Nu știu ei ce echipă mai au, dacă au același lot. Anul trecut am jucat pe un teren înghețat în tur de nu puteam să ne ținem pe picioare, iar al doilea meci a fost ultimul din campionat. Noi, cu problemele de atunci, am pierdut, dar tot pe greșeli personale.

Așteptăm oamenii în tribună în număr cât mai mare, să fie alături de noi pentru că suntem pe un drum ascendent.

Ne creem ocazii, jucăm plăcut ochiului chiar dacă avem unele momente când trebuie să ne apărăm, și cred că avem forța și capacitatea de a conduce un joc. Cât privește restul etapei, nu m-am gândit la ce se poate întâmpla la Bacău, la meciul dintre Aerostar și Focșani, pentru că noi trebuie să ne luăm punctele din meciul nostru. Mai întâi să ne uităm în curtea noastră și apoi să vedem ce fac ceilalți”, a declarat Cosmin Rotaru.