CSM Ceahlăul Piatra Neamț va evolua sâmbătă, 30 noiembrie 2019, în fieful celor de la Oțelul Galați în ultima rundă a turului Ligii 3, Seria 1, sezonul 2019-2020. Antrenorul Ștefan Stoica a precizat că va face deplasarea și atacantul francez Yoann Fellrath, dar că acesta nu se va număra printre titulari. De asemenea, a anunțat mai multe absențe.

”Oțelul este o echipă organizată chiar dacă nu a mers foarte foarte bine în ultima perioadă. Probabil că au ceva probleme și ei acolo, dar sunt ale lor, nu ale noastre. Noi avem la rândul nostru ceva probleme de efectiv, dar, ca și săptămâna trecutâ cînd ne-au lipsit foarte mulți jucători, echipa dă dovadă că poate, chiar dacă avem un lot cu jucători tineri. Eu am mare încredere în ei înaintea acestui meci. Avem ceva probleme la portari, Barna și Florea fiind accidentați. Vom aborda meciul cu Marius Chelaru și Ștefan Mitrea.

Vom lua de la echipa de juniori antrenată de Valentin Avădanei și Florin Axinia câțiva copii care se antrenează cu echipa mare de mai multe timp. Chiar dacă au 16-17 ani cu cred că pot face față la acest nivel ajutați de cei cu experiență mai mare.

Este ultimul joc al anului și ultimele meciuri dintr-un an sunt mai dificile pentru toate echipele. Dar același lucru este valabil și pentru Oțelul. Cine va sta mai bine mental va avea câștig de cauză. Ne-am bucura să fim noi aceia.

Oțelul este la mijlocul clasamentului pentru că i s-au luat puncte de către comisiile FRF. Altfel ar fi acolo sus, nu în primele patru, dar ar fi o echipă aproape de podium. Oțelul este o echipă cu jucători tineri și cu unii cu experiență la care trebuie să fim foarte atenți. Se pare că joacă un sistem 4-4-2, dar mi-a plăcut felul lor de abordare a jocurilor. Se vede că este o echipă organizată și nu poate fi altfel un club cu o istorie așa de bogată, care a jucat ani la rând în Liga 1 și care a evoluat și-n Liga Campionilor.

Ei au doi jucători cu experiență în față, Matei și Cîrjan. Sunt buni la jocul aerian și de aceea echipa lor joacă multe mingi de la margine spre careu, însă noi o să jucăm în așa fel încât să nu le dăm prea multe șanse. Sperăm că ne va ieși ceea ce am pregătit și ne vom întoarce de la Galați cu toate punctele pentru că ne-ar fi de mare ajutor.

Va fi un joc interesant. Noi, fără mulți jucători, am făcut un meci bun și cu Târgu Secuiesc și cred că și acum va fi la fel. Va lipsi însă și Andreș, suspendat, un jucător care în ultimul timp a jucat foarte bine. Făcusem deja, cu el acolo în centrul apăririi, un nucleu defensiv fantastic. Avem nouă goluri primite în paisprezece meciuri și consider că sunt prea multe. După valoarea jucătorilor și după cum au jucat, cred că cinci goluri trebuia să primim până acum. Sper că jocul nostru defensiv va menține echipa la zero goluri primite în meciul de la Galați. Și în retur consider că maxim cinci goluri putem să primim. Așa consider și așa va fi”, a declarat Ștefan Stoica, antrenor principal CSM Ceahlăul Piatra Neamț.