DJST (Direcția Județeană de Sport și Tineret) Neamț a organizat ieri, 2 decembrie, o conferință de presă în care s-au prezentat manifestările programate de instituție în luna decembrie a anului în curs.

Directorul executiv Gheorghe Paisa a vorbit pentru început despre ”Moș Nicolae Sportiv”, acțiune programată în ziua de miercuri, 4 decembrie 2019, în Sala Ceahlăul din Piatra Neamț.

”Vor fi mai multe activități stabilite deja și pe care le vom organiza alături de parteneri de tradiție cu care colaborăm de mult.

Prima dintre ele va fi «Moș Nicolae Sportiv», un eveniment dedicat copiilor cu dizabilități, care constă în manifesttări sportive oferite de Centrul Școlar pentru Edcuație Incluzivă ”Alexandru Roșca” din Piatra Neamț.

Este o acțiune în parteneriat cu Decathlon România care va oferi echipament sportiv pentru toți copiii instituției de învățământ anunțater mai devreme”

50 de ani de la înființarea Clubului Atletic Roman

Pe 7 decembrie 2019, la Roman, începând cu ora 09:30, vom demara ”Memorialul Constantinescu Nehoiu” la atletism.

Este un eveniment prin care marcăm împlinirea a 50 de ani de la înființarea Clubului Atletic Roman.

Vor fi probe atletice la care vor lua startul sportivi de la categoriile de vârstă ”Copii 1” și ”Juniori 3”.

”Denumirea vine de la numele celui care a fost personajul cheie de la Clubul Atletic Roman în primii ani ai existenței sale”, a ținut să precizeze directorul Gheorghe Paisa.

Gala Sportului Nemțean 2019

Gala Sportului Nemțean este programată pentru data de 17 decembrie 2019, de la ora 11:00, în Sala Calistrat Hogaș a Consiliului Județean Neamț.

La fel ca în ultimii ani, evenimentul va aduna cei mai buni sportivi, antrenori și conducători din lumea sportului nemțean.

”Vor fi premiați toți sportivii care au avut rezultate la nivel internațional, la Campionatele Balcanice, la Campionatele Europene și Campionatele Mondiale.

De asemenea, vor fi premii speciale acordate celor care ne-au reprezentat la nivel internațional, arbitri sau observatori sau oameni cu realizări importante în diferite întreceri. Prin acest gen de manifestare vrem să mulțumim sportivilor și oamenilor din sport pentru rezultatele în registrate în 2019.

Până acum putem anunța că bugetul pentru gală se ridică la suma de 25.000 de lei, din care 10.000 din fondurile DJST Neamț, iar 15.000, sumă aprobată de Primăria Piatra Neamț. Așteptăm încă decizia Consiliului Județean Neamț”, a spus Gheorghe Paisa.