Pompierii de la Detașamentul Piatra Neamț au fost solicitați, în această dimineață, prin apel la 112, să intervină pentru stingerea unui incendiu produs la un apartament dintr-un bloc de locuințe din strada Aleea Plaiului din municipiul Piatra Neamț.

Pompierii s-au deplasat la locul indicat cu trei autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD. Incendiul se manifesta la nivelul unei camere a apartamentului.

Militarii au stins incendiul în urma căruia au ars : tâmplăria ferestrei, mobilierul, obiecte de îmbrăcăminte, ustensile de bucătărie, materiale combustibile ce erau depozitate în încăpere.

Proprietara, în vârstă de 91 de ani, ușor intoxicată cu fum a primit îngrijiri medicale la locul evenimentului de la paramedici, dar a refuzat transportul la spital.

Locatarii blocului s-au autoevacuat. Deoarece casa scării era inundată de fum, pompierii au folosit motoventilatorul pentru evacuarea fumului.

Cauza probabilă de producere a incendiului a fost stabilită ca fiind focul deschis în spații închise (lumânare aprinsă nesupravegheată).

Pompierii au găsit o sumă importantă de bani pe care au predat-o proprietarei în prezența unui echipaj de poliție, aflat la locul intervenției.