Bărbatul care și-a ucis soția, director de îngrijiri medicale la Spitalul din Piatra-Neamț a primit mandat de arestare preventivă pentru următoarele 30 de zile. Anterior, acesta fusese reținut pentru 24 de ore de către procuror.

Potrivit procurorului criminalist, Stelian Olteanu, inculpatul nu a putut fi audiat, din cauza stării psihice precare, însă este conștient de fapta comisă.

„Am încercat să îl determinăm să dea o declarație, dar nu am reușit și am amânat audierea lui în calitatea de suspect și inculpat pentru săptămâna viitoare, când probabil că din punct de vedere psihic el se va limpezi și atunci o să își poată face și apărări, o să aibă o declarație completă, să ne prezinte un tablou mai detaliat al motivelor care au dus la săvârșirea acestei fapte”, a declarat Stelian Olteanu procuror criminalist.

Procurorii iau în calcul reînacadrarea juridică a faptei, bărbatul și-a premeditat fapta, el ajungând la spital cu  un cuțit în sacoșa de cumpărături.

„Din punctul meu de vedere, în acest moment, intenția a fost foarte clară și intenție directă a autorului de a săvârși infracțiunea. Acum se pune problema extinderii sau a încadrării juridice (…) vizavi de existența premeditării, care este o nouă încadrare juridică, este omor calificat, cu pedeapsa mai mare, cu un spor față de ceea ce înseamnă omorul simplu. (…) A venit cu cuțitul în sacoșă, nu iei cuțitul de acasă și mergi la spital, cuțit cu lama de 20 și ceva de centimetri, dacă nu ai de gând să îl folosești”, a adăugat procurorul criminalist.

Criminalul nu a negat fapta și le-a declarat anchetatorilor  că a conviețuit cu soția să 27 de ani, timp în care a iubit-o și că a venit la spital să o felicite pentru nouă funcție.

Potrivit rezultatului necropsiei, cauza medicală a fost traumatism cervical, cu traversarea vene jugulare și carotide, cu hemoragie externă masivă.