10 ianuarie 2020 va rămâne o zi marcată cu negru pentru lumea sportului nemțean, dar mai ales pentru lumea karateului din acest județ. Antrenorul Paul Pintilie a decedat la vârsta de 56 de ani. (Vezi articolul AICI)

Cel mai bun antrenor al categoriei ”sporturi neolimpice” în 2019 și în 2018, Paul Pintilie avea în palmares o multitudine de alte distincții: antrenor emerit, antrenor de lot național, arbitru internațional și național, membru în biroul federal european al forului continental. În prezent, ocupa și funcția de vicepreședinte al Federației Române de Karate Tradițional.

A început cariera de antrenor al secției de karate traditional a CS Ceahlăul Piatra Neamț încă din 1987. Și de atunci, elevii săi au adunat aproape 200 de titluri naționale, peste 30 de titluri în competițiile europene, iar numărul de medalii de aur a trecut de 10.

Paul Pintilie a fost și sportiv la CS Ceahlăul Piatra Neamț, fiind legitimat la secția de lupte greco-romane între anii 1977-1984. A fost medaliat la nivel național și component al lotului României de juniori și tineret. Alegând să devină un autodidact în ale karate-ului tradițional, Paul Pintilie a fost component al lotului național între 1990 și 1994, perioadă în care, ca sportiv, a devenit vicecampion european în proba de kumite, în 1994, în Germania.

În afara faptului că a reprezentat cu mândrie Clubul Sportiv Ceahlăul Piatra Neamț, Paul Pintilie a înființat și orânduit activitatea Clubului Sportiv Kaminari Piatra Neamț.

La alegerile locale din 2016, Paul Pintilie a fost ales consilier în cadrul Consiliului Local al municipiului Piatra-Neamț din partea PNL.

Regrete eterne!