Vineri, la scurt timp după ora 15, soțul directoarei de îngrijiri medicale a intrat în spitalul Judeţean Piatra Neamţ cu un gând clar. Divorțul intentat de soția sa trebuia răzbunat. A amenințat-o pe femeie cu un cuțit ascuns sub haină, a dus-o în biroul ei unde a încuiat ușa și a înjunghiat-o.

În imaginile  de pe camerele de supraveghere ale spitalului, se vede cum bărbatul intră în spital îmbrăcat cu un palton negru și având o plasă în mână. Soțul tranzitează zona de așteptare de la parter și se îndreaptă spre scările de acces la etaj, urcând la etajul II.

În rechizitoriul procurorilor, redactat pe baza înregistrărilor din spital, se spune că suspectul Patriche Dumitru Sebastian a privit în cabinetul victimei, după care a închis ușa rămânând pe hol.

Apoi a așteptat ca o persoană de sex feminin să iasă din cabinet, după care a pătruns în interior, unde se afla victima Patriche Anca Daniela. O infirmieră încearcă să intre peste câteva minute, dar ușa pare să fie blocată. Un minut mai târziu mai multe cadre medicale, alertate probabil de strigăte, încercă să pătrundă.

Momentul în care soțul directoarei medicale tranzitează curtea Spitalului de urgență Piatra Neamț și se îndreaptă spre intrarea în spital:

Suspectul de crimă așteaptă pe hol ca soția să rămână singură în cabinet:

Este surprins și momentul în care soțul pătrunde în cabinet, după ce victima a rămas singură:

Momentul în care criminalul părăsește cabinetul:

Urmează scenele în care personalul medical încearcă să o salveze pe femeia înjunghiată: