Cum numeroase competiții sportive au fost anulate din cauza coronavirulului, se ia în calcul amânarea sau chiar anularea etapei de Cupă Davis care ar urma să aibă loc la Sala Polivalentă din Piatra-Neamț, decizia o poate lua însă doar Federația Internațională de Tenis. În perioada 6 – 7 martie 2020, ar trebui să se desfășoare întâlnirea de Cupa Davis, dintre echipele naționale ale României și Chinei, din play-off-ul Grupei Mondiale I.

”Unda verde dacă se joacă sau nu Cupa Davis o dă Federația Internațională de Tenis. Meciul pentru noi se desfășoară în mod normal. Cine ar putea să ia decizia de amânare sau de nedisputare a evenimentului  este ITF-ul. Noi am întrebat, nu am primit nicun răspuns, dar totuși avem o incertitudine. Neprimind niciun răspuns, noi continuăm pregătirile ca și cum s-ar desfășura. Momentan nu avem niciun răspuns în sensul că nu se mai ține, dar se ia în considerare amânarea lui de către Federația Internațională.

Nu cred că sportivii reprezintă un pericol. Dacă sunt lăsați să plece din China și lăsați să intre în România înseamnă că nu ridică suspiciuni. Sportivii chinezi participă la multe competiții internaționale, este adeevărat multe se desfășoară în Asia. Doar că un meci de Cupă Davis împlică mai multe, un staf mai mare”, a declarat pentru realitateadeneamt.net  Răzvan Itu, vicepreședinte Federația Română de Tenis.

Competiția sportivă ar mai putea fi amânată sau anulată dacă autoritățile din România ar decreta stare de urgență, iar ca măsură ar interzice zborurile către și dinspre China cum a decis deja Guvernul italian.