Marius Ghineț, numit manager al Spitalului Județean de Urgență Piatra-Neamț, în urmă cu câteva zile, printr-o decizie a Ministrului Sănătății a fost demis din funcție în această dimineață. În locul său a fost numit doctorul Dan-Silviu Verzea.

Nu mai puțin de cinci manageri a avut Spitalul Județean de Urgență Piatra-Neamț, anul acesta, numirea dr Verzea fiind a șasea.

Dacă începutul anului îl găsește la conducerea spitalului pe dr. Alexandru Juncu, în martie este numit manager interimar Toader Mocanu. La două săptămâni după numire, Mocanu este înlocuit de dr. Florin Apostoaie. 

După o săptămână dr. Florin Apostoaie este revocat din funcţie, iar dr. Daniela Marcoci preia atribuţiile de magager interimar,  pe perioada stării de urgență.

Pe 15 mai, Ministrul Sănătății îl numește pe Marius Ghineţ manager interimar. După cinci zile acesta este revocat din funcție de președintele CJ Neamț, iar în locul său este numit  dr. Dan-Silviu Verzea.

”AM DEMIS PATRONUL DE POMPE FUNEBRE DE LA CONDUCEREA SPITALULUI JUDEȚEAN NEAMȚ!

Cum nicio promisiune făcută nemțenilor nu rămâne neîndeplinită, vă anunț că l-am demis pe domnul care se ocupa de pompe funebre și am numit un om de o înaltă pregătire profesională și morală, în persoana doctorului militar Silviu Dan Verzea. Mai ales în această perioadă dificilă pe care o traversăm, fără niciun sprijin de la Guvernul României, avem nevoie de profesioniști, care să aibă competența necesară și pregătirea medicală pentru a conduce Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț. Așadar, cel puțin la Neamț, nu accept compromisuri și bătaie de joc: fără frizerițe, chelneri și gropari la conducerea celui mai mare spital din județul nostru.

Domnul Verzea este unul dintre cei mai respectați medici chirurgi, cu titlul de doctor în științe medicale, a profesat la Spitalul Militar Central din București, este tânăr și foarte determinat să își folosească toată experiența și priceperea în a depăși cu bine situația de criză generată de coronavirus.

 L-am asigurat de tot sprijinul meu și al Consiliului Județean și îmi pun toată încrederea în capacitatea dumnealui de a avea grijă ca toți nemțenii care ajung la spital să fie tratați în cele mai bune condiții.
În urma discuției pe care am avut-o, l-am rugat pe domnul doctor Verzea ca echipa managerială să fie propusă de dumnealui, respectiv nominalizările pentru funcțiile de director îngrijiri, director medical și director financiar.
Am toată încrederea că va alege oameni competenți, care să-i fie sprijin în ceea ce înseamnă management performant într-o situație de criză.
Mulțumesc domnului doctor că a acceptat această misiune dificilă și mulțumesc și nemțenilor mei dragi, care mi-au fost alături, care mi-au scris și m-au inspirat în alegerea făcută!
Întotdeauna voi ține cont de sugestiile și propunerile voastre și vă asigur că veți avea în mine un partener în rezolvarea problemelor comunității noastre.
Cu Dumnezeu, înainte!”, este anunțul făcut de Ionel Arsene, președintele CJ Neamț.