Ionel Arsene: ”Nu știu dacă este cea mai bună măsură să lași o secție întreagă în doar doi medici”

În contextul acțiunii ofițerilor DGA la Secția de Ortopedie a Spitalului Județean Neamț care s-a soldat cu reținerea medicilor suspecți că au luat mită, președintele CJ Neamț, Ionel Arsene a avut o poziție incredibilă. În cadrul unei conferințe de presă, acesta a declarat :”Pentru că a lăsa o secţie întreagă doar în doi medici nu ştiu dacă a fost cea mai bună măsură pe care au putut să o ia cei care au intervenit acolo.”

„Imediat ce au descins la Spitalul Judeţean cei de la DGA am fost sunat de către managerul spitalului. Mi s-a adus la cunoştinţă. Noi nu aveam ce să facem mai mult decât să stăm să vedem cum se desfăşoară lucrurile acolo.

În continuare, fără să iau apărarea nimănui, cred că orice om în România încă poate să beneficieze de prezumţia de nevinovăţie. Cred că hei-rupism-ul ăsta în plimba oamenii cu cătuşe prin faţa camerelor ar trebui să înceteze, pentru că metode din acestea bolşevice nu cred că mai au sens în anii noştri.

Cred că aceşti medici, dacă au greşit, vor fi traşi la răspundere, vor fi cercetaţi şi judecaţi. Dar cred că trebuie să ne uităm prima dată dacă nu cumva putem în pericol viaţa oamenilor.

Pentru că a lăsa o secţie întreagă doar în doi medici nu ştiu dacă a fost cea mai bună măsură pe care au putut să o ia cei care au intervenit acolo. Fără să apăr pe nimeni cred că prezumţia de nevinovăţie trebuie să funcţioneze“, a declarat Ionel Arsene, președinte CJ Neamț.

Conferința de presă a avut loc cu ocazia vizitei în județul Neamț a ministrul sănătăţii, Sorina Pintea  care a avut o întâlnire cu managerii de spitale din judeţ şi primarii localităţilor care finanţează spitale, cu care a discutat despre master-planul pe sănătate.

 

 

 

Articolul precedentOficial de la DGA: Medicii ortopezi de la Piatra-Neamț, retinuți pentru luare de mită
Articolul următorMunicipiul Piatra-Neamț are Plan Urbanistic General actualizat