USR Neamț, prin președintele Iulian Bulai, a solicitat, astăzi, prim-ministrului României, Nicolae Ciucă, să urgenteze găsirea unei soluții pentru ca locuitorii comunelor din zona podului prăbușit de la Luțca să poată circula din nou pe acel traseu. 

Deși PSD și PNL sunt partidele care guvernează țara în acest moment, la Neamț, reprezentanții celor două partide se bat în declarații politice și inițiative fără fond în loc să își convingă fiecare conducerea centrală să identifice fondurile necesare și să construiască fie și un pod provizoriu, de pontoane, mai ales că informațiile din spațiul public au arătat această intenție din partea Ministerului Apărării Naționale.  

„Imediat după tragicul eveniment de la Luțca, am aflat și am comunicat public despre intenția Ministerului Apărării de a construi un pod de pontoane acolo. Doar ca proiectul s-a blocat la Consiliul Județean condus de PSD Neamț, care nu a dorit să suporte cheltuielile de întreținere ulterioare. Acum, PNL Neamț a anunțat că strânge semnături pentru a impune Consiliului Județean Neamț să dea acei bani. De tot râsul. Podul e prăbușit de două luni, PSD și PNL se piaptănă. E momentul ca liderii celor două partide de la Neamț să se trezească! La negocieri de posturi în sectorul public și contracte, PNL și PSD se înțeleg de minune. Când trebuie să discute pe proiecte și soluții, totul se blochează și ies în fața nemțenilor cu aceste acțiuni cu scop și rezultat pur politic. PNL și PSD, sunteți la guvernare, folosiți toate pârghiile de care dispuneți și oferiți-le miilor de locuitori din zonă podul de care au nevoie”, a declarat Iulian Bulai, președintele USR Neamț. 

În aceeași solicitare, președintele USR Neamț a cerut și informații suplimentare despre corespondența dintre MApN și CJ Neamț privind podul de pontoane, dar și detalii despre existența unui plan de măsuri al Guvernului pentru perioada imediat următoare în acest caz.

Sursa: Realitatea de Neamt

Articolul precedentPrimele vești bune – Rata inflației a scăzut ușor în luna iulie – Anunțul făcut de INS
Articolul următorScaner modern pentru digitizare, la Biblioteca Județeană