Joi, 28.02.2018, va avea loc un exerciţiu de alarmare în toate unităţile de învăţământ şi la operatorii economici din judeţul Neamţ. 

Scenariul presupune producerea unui cutremur de pământ cu magnitudinea de 7,4 grade pe scara Richter în zona Vrancea şi o durată de 20 de secunde, care se manifestă în zona de NE a Moldovei cu intensităţi de 6,8 – 7,2 pe scara MSK. În judeţul Neamţ, efectele cutremurului sunt avarierea unor clădiri, a reţelelor electrice de gaze naturale şi de telefonie.

Exerciţiul va începe la ora 09:45, cu semnalul sonor „Alarmă la dezastre” (cinci sunete cu durata de 16 secunde, la intervale de 10 secunde).

Activităţile de adăpostire şi de evacuare a elevilor din unităţile de învăţământ, precum şi măsurile luate pentru organizarea salvării unor posibile persoane surprinse vor fi supravegheate de cadrele unităţii şi de către membrii Serviciilor Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă ale unităţilor teritorial-administrative.

Exerciţiul urmăreşte să atragă atenţia, în special, asupra modului de comportare al copiilor şi adulţilor pe durata şi după producerea unui seism.

Tot joi, pentru a marca Ziua Protecției Civile din România, între orele 11:00 – 15:00, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Petrodava” al județului Neamț va organiza Ziua Porților Deschise.

Vizitatorii sunt așteptați la sediile subunităţilor de pompieri din municipiile Piatra Neamț, Roman, orașul Tîrgu Neamț şi Poiana Teiului, prilej cu care vor fi prezentate mijloacele de intervenție în caz de dezastre și modul de folosire a acestora, precum și modul de comportare în cazul producerii acestora.

Puncte de informare preventivă

Joi, 28 februarie, se va organiza un punct de informare preventivă în incinta Shopping City din municipiul Piatra-Neamţ și în zonele centrale ale municipiului Roman și orașului Tîrgu Neamț.

SURSĂFOTO: arhivă
Articolul precedentProcurorii nemțeni protestează. Activitatea cu publicul, suspendată
Articolul următorCăutat pentru furt în Germania, reținut în Neamț