Deputatul PNL de Neamț, Laurențiu Leoreanu a susținut o serie de declarații în Parlament în atenția ministrului Ecaterina Andronescu, legate de situația dezastruoasă din sistemul de învățământ românesc, sistem supus unor permanente experimente bulversante pentru toți cei implicați, pornind de la părinți, elevi și până la cadrele didactice și personalul didactic auxiliar, dar și unei birocratizări excesive care efectiv blochează activitatea educațională.

”Știm că birocrația a invadat învățământul românesc. Spuneați că o parte dintre problemele care v-au fost sesizate nu sunt conforme cu realitatea, dar știm cu toții că birocrația ucide educația. cred că o treime din pădurile tăiate din România se află sub formă de foi, dosare, bibliorafturi în cabinetele șefilor de comisii, a directorilor, a comisiilor metodice  sau arhivelor. Trebuie , doamna ministru să faceți ceva. Există sisteme informatice și cu toate acestea cadrele didactice și personalul didactic auxiliar au fost transformați precum scribii la curtea faraonilor. Învățământul, activitatea de educație se reduce la a completa documente, hârtii, a umple rafturile cu dosare. Evaluarea se face măsurând lungimea bibliorafturilor care mobilează excesiv cabinetele directorilor, șefilor de comisii metodice. Aceste lucruri trebuie să înceteze”, a declarat Laurențiu Leoreanu , deputat PNL de Neamț de la tribuna Camerei Deputaților.

Ministrul educaţiei naţionale, Ecaterina Andronescu, a fost invitată luni, în plenul Camerei Deputaţilor, la „Ora Guvernului”. La solicitarea Grupului parlamentar al PNL, ministrul educaţiei a participat la dezbaterea politică cu tema „Stopaţi schimbările dăunătoare din învăţământul românesc”.

Articolul precedentUn liceu din Neamț susține protestul ”România vrea autostrăzi” (VIDEO)
Articolul următorReprezentanții destinațiilor EDEN se vor întâlni în perioada 10-12 aprilie, la Piatra-Neamț