Ministrul Energiei, Virgil Popescu (PNL), spune miercuri că de fiecare dată când se iau decizii importante pentru viitorul energetic al României „se reactivează trompetele rusești”, cu aluzie la parlamentarii AUR.

„Coincidențe bizare le-am putea numi, dar nu este vorba despre așa ceva. Am observat, din nou, că atunci când se iau decizii importante pentru viitorul energetic al României și al Uniunii Europene se reactivează trompetele rusești. Fie absentează de la voturi importante, deși în spațiul public mai au puțin să își rupă cămașa de supărare și îngrijorare, fie se apucă de live-uri și își dau cu părerea aruncând cu ”fumigene retorice”, nefundamentate pe argumente valide, ca de obicei. Îmi pare rău că din interese meschine sau politicianiste trompetele nu țin cont de interesul țării noastre”, a scris ministrul pe Facebook.

„România va deveni independentă energetic indiferent de ce fac ei. Iar independența energetică ne-o vom dobândi folosind energia nucleară, energia regenerabilă și gazul ca și combustibil de tranziție. Strategie susținută și de Consiliului Suprem de Apărare a Țării. În contextul actual de securitate, la ședința CSAT din luna martie, s-a punctat clar că se impune realizarea independenței energetice a României, în principal prin dezvoltarea energiei regenerabile și nucleare civile. Așa că tentativele trompetelor rusești de destabilizare ale României nu vor prinde, pentru că independența energetică înseamnă securitate pentru fiecare dintre noi. Și acest obiectiv îl vom atinge”, a adăugat el.

Sursa: Realitatea Din PNL