Sportivii Clubului de Karate Tradițional ”Kaminari” au participat, în perioada 5-8 decembrie,  la Campionatul European Fudokan care a avut loc la Portoroz, în Slovenia. Deși competiția a reunit 1 200 de sportivi din 28 de țări, delegația din Neamț a reușit să obțină rezultate bune în toate probele la care au participat.

La grupa de cadeți au concurat Mihnea Berbecaru și Horia Șerban și au ajuns în finală. Cei doi sportivi practică Karate de la 6 ani, iar până acum în palmares au strâns nenumărate medalii. Pe lângă faptul că ambii au rezultate bune la școală, anul acesta au obținut și titlul de Mister Boboc, Mihnea la Colegiul Național Petru Rareș, iar Horia la Colegiul Național Calistrat Hogaș.

”Finala de Fuku Go am avut-o cu Horia Șerban, care a și câștigat , eu devenind vicecampion european. La proba de Kumite echipe am ieșit pe locul III din cauza unei descalificări pentru o lovitură neregulamentară”, a declarat Mihnea Berbecaru, sportiv.

„Ce mă bucură este că au ajuns în finală sportivii mei, deși au fost 30 de sportivi pe categorie. Este o reeditare a Campionatului Balcanic şi a Campionatului Naţional. Se pare că anul acesta Horia este mai bun, anul trecut, Mihnea l-a învins în finală. Cei doi s-au pregătit mult anul acesta sunt și campioni naționali și campioni balcanici”, a declarat Paul Pintilie, antrenor.

Cel de-al treilea sportiv, Vlad Filip a concurat în grupa de tineret. Student acum la Facultatea de Automatică şi Calculatoare din Cluj Napoca, Vlad are în palmares, la probele individuale, o medalie de argint şi una de bronz, iar la echipa de Kata, o medalie de aur. În Slovenia acesta a pierdut în semifinale contra unui rus care a ieșit campion european.

Pe lângă faptul că a fost antrenor, Paul Pintilie a fost și sportiv la acest Campionat European, participând în patru probe la categoria veterani, unde a obținut două locuri I și două locuri II.

”M-am bucurat în primul rând  pentru că este prima oară când reușesc să câștig proba de spargeri . Am reuși să-l înving pe cel care mă învinge de muți ani, pe președintele Federației Germane de Karate, un luptător de 1.90 metri şi 160 kg“, a declarat Paul Pintilie, antrenor.

 

 

SURSĂFOTO: Facebook
Articolul precedentBăut și fără permis a condus o mașină neînmatriculată și s-a răsturnat
Articolul următorDoi târgnemțeni, noii adjuncți la IPJ Neamț