Mai mulţi poliţişti, membri ai Sindicatului Europol, au protestat, astăzi, în faţa Prefecturii Neamţ. Moartea polițistului din Timiș, ucis în misiune de un infractor i-a scos pe polițiști în stradă, nemulțumiți de faptul că Ministerul de Interne nu asigură dotări performante, iar legislația nu  îi protejează suficient pe agenţii de teren.

Sindicaliştii au cerut demisia ministrului Carmen Dan, iar pe pancarte aveau scrise mesaje ca :”Nu vreau să fiu următorul“, ”Copiilor doresc să le asigur viitorul, nu vreau pe lista morții să fiu eu următorul“.

”Prefectul județului Neamț, Daniela Soroceanu a invitat la discuții, în cadrul Comisiei de Dialog Social, pe reprezentanții celor aproximativ 18 membri ai Sindicatului Polițiștilor Europeni „Europol”, filiala județeană, ce au participat astăzi la protestul din fața instituției.
Prefectul a coborât în rândul nemulțumiților, oferindu-le sprijinul și sfaturile necesare pentru ca cererile acestora să poată fi transmise la nivel ministerial. În urma acestor evenimente, s-a convenit, de comun acord, ca un astfel de document să fie trimis Instituției Prefectului în cursul zilei de luni, 10.06.2019”, se arată într-o informare a Prefecturii Neamț.

mai mult decât atât, prefectul Daniela Soroceanu și-a manifestat public dorința de a susține orice acțiune fapt modificare legislativă menită să asigure polițiștilor o dotare cu echipamente corespunzătoare sau un statut demn al oamenilor legii și este încrezătoare în reprezentanții puterii legislative că vor acționa în consecință.

Protestul s-a finalizat înainte de termenul final legal notificat, fără incidente.

Articolul precedent”Seara Adrian Rugină” și concert Andra la Piatra Fest 2019
Articolul următorS-a încheiat prima etapă de înscriere în grădinițe: 2582 de cereri, validate