Sâmbătă, 18 septembrie, începe unul dintre cele mai importante evenimente de ciclism din zona Moldovei: MTB Roman Maraton. 

Evenimentul va avea zona de strat-finish în Complexul de Agrement Moldova (ștrand) și va debuta cu o activitate care ne reamintește că sportul și mișarea pot fi făcute de oricine și că nu există scuze. Cursa fotoliilor rulante va începe la ora 09.30. Concurenții care s-au înscris la traseul epic (lung) vor lua startul la ora 10.00, iar cei care vor concura pe traseele scurt și family vor pleca în competiție la ora 10.15. Cei mai mici dintre participanți, care au fost înscriși pe traseul pentru copii, vor pleca în cursă la ora 11.00. 

 

“A treia ediție a MTB Roman Maraton va aduna la start peste 200 de concurenți, un număr care ne bucură și care arată faptul că, în ciuda incertitudinilor sanitare din această perioadă, oamenii vor să participe la evenimente, să fie împreună, să socializeze și să se întoarcă la normalitate. Pentru noi, organizatorii, este un moment mult așteptat și care a însemnat aproximativ cinci luni de pregătire pe mai multe planuri. Mulțumim tuturor instituțiilor care ne-au oferit sprijinul și tuturor sponsorilor – care au ales, astfel, să devină promotori ai ciclismului de plăcere și competițional. Așteptăm cât mai mulți romașcani în Complexul de Agrement Moldova, să îi aplaudăm pe cei care iau startul mâine”, a afirmat Constantin Nastasă, președinte ACS MTB Roman. 

 

Toate traseele vor fi tip buclă, iar zona start-finish va fi în Complexul de Agrement Moldova. Pe traseele epic, scurt și family vor exista aproape 20 de puncte de hidratare și self-service bike.

În timpul desfășurării probelor, în zona de start-finish vor avea loc diferite activități și ateliere, organizate cu sprijinul voluntarilor de la Asociația Mușatinii. 

MTB Roman Maraton este etapă în cadrul competiției regionale MTB Cupa Moldovei, organizat de Asociația Club Sportiv Cupa Moldovei.

Sursa: Realitatea de Neamt

Articolul precedentPrețuri-șoc la carburanți, în România. Litrul de benzină ar putea ajunge la un nou record
Articolul următorPloi, descărcări electrice şi intensificări ale vântului, până sâmbătă dimineaţă