Biblioteca Județeană „G.T. Kirileanu“ Neamț găzduiește, în Sala Cupola, expoziția de pictură „Culorile iubirii“ semnată de Carmen Cărbunariu, aflată pe simeze în perioada 2-15 decembrie 2019.

Artista plastică își dedică evenimentul cultural cinstirii celor „Trei decenii de libertate în România“, marcând, astfel, aniversare Revoluției din decembrie 1989. Vernisajul va avea loc joi, 5 decembrie, iar prezentarea va fi făcută de poetul Dorin Ploscaru. Expoziția poate fi vizitată de luni până vineri, în intervalul orar 9:00 – 19:00, conform programului Bibliotecii Județene.

Evenimentul va fi precedat de un moment muzica susținut de pianista Oana Cărbunariu și violonista Estera Cuzuioc.

Carmen Cărbunariu expune pentru a doua oară pe simezele Bibliotecii Județene „G.T. Kirileanu“ Neamț, după ce a mai fost prezentă aici în luna iulie anul acesta.

„Artist eclectic, cu o personalitate puternică și o convingere fermă asupra propriilor sale mijloace de expresie artistică, arde pașii întru afirmarea picturii sale. De fapt, tablourile sale sunt rezultatul unei native capacități reprezentative și se întâlnesc cu gusturile unei audiențe tot mai largi, câștigând recunoașteri în domeniu, de prestigiu. “ , spunea criticul de artă prof. Manrico Testi,în 2010, despre Carmen Cărbunariu

„Carmen Cărbunariu, un artist cu o puternică personalitate hiperrealistă, abordează o mare varietate de teme: natură moartă, portretistică, peisaje etc. Arta sa este o cercetare continuă a conceptului de realitate într-un semn pictorial curat ce se demonstrează prin claritatea formei. Fiecare tablou are amprenta sa subiectivă, exprimată cu strălucire și claritate“ – dr. Monica Ferrarini, critic de artă, 2014.

„În picturile sale există o dragoste pentru tradiție, un respect pentru naturalețea realistă a percepției imediate. Carmen Cărbunariu a înțeles că se poate exprima printr-o pictura figurativă de bună calitate, fără a se închide într-un univers de abstracție pură sau provocare de neînțeles, în care astăzi arta este plină de exemple banale“ – prof. Marco Dolfi, critic de artă, 2016.

Articolul precedentRemiza de la Galați duce Ceahlăul pe locul 3 în clasamentul seriei
Articolul următorDecembrie, o lună plină de evenimente organizate de Direcția Județeană de Sport și Tineret Neamț